Ιάσονας Αποστολάκης: Σημαντική και καθοριστική η σημερινή ημέρα για το Βόλο
26 Μαΐ 2019
Και ο Βόλος στο πανελλαδικό δείγμα για τις ευρωεκλογές
26 Μαΐ 2019

Θερμή ανταπόκριση των πολιτών στο άτυπο δημοψήφισμα για την καύση σκουπιδιών

Μοιράσου το άρθρο:

Θετικά ανταποκρίνονται οι πολίτες στο κάλεσμα της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης των απορριμμάτων να ψηφίσουν στο άτυπο δημοψήφισμα κατά της καύσης των απορριμμάτων. Στους πολίτες που πρώτα υπογράφουν σε μία κατάσταση με το όνομά τους  και την υπογραφή τους, στη συνέχεια τους δίνονται δύο χαρτάκια που το ένα γράφει ναι και το άλλο όχι και το ρίχνουν στην κάλπη.
Κάλπες έχουν στηθεί έξω από 11 εκλογικά κέντρα και εθελοντές ενημερώνουν για την ψηφοφορία αλλά και για την κάθοδο στην Αθήνα, όπου θα γίνει διαμαρτυρία για το θέμα της καύσης σκουπιδιών έξω από το υπουργείο Υγείας στις 5 Ιουνίου.

Τα εκλογικά κέντρα, όπου υπάρχουν κάλπες για το άτυπο δημοψήφισμα, είναι: 1ο Λύκειο Βόλου, 1ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, 13ο Δ.Σ. Βόλου, 3ο Δ.Σ. Βόλου, 2ο  Λύκειο Άναυρος, ΕΠΑΛ Αγριάς, 5ο Γυμνάσιο Βόλου, 9ο Δ.Σ. Βόλου, 23ο Δ.Σ. Βόλου, 1ο Δ.Σ. Διμηνίου, και 8ο Γυμνάσιο Βόλου.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 10 το πρωί, η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα ακολουθήσει καταμέτρηση.

Μ. Βαξεβανόπουλος: Μας ζητούσε να αποχωρήσουμε συγκεκριμένη δικαστική αντιπρόσωπος

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου, το μέλος της Επιτροπής, Μάρκος Βαξεβανόπουλος, στο 170 εκλογικό τμήμα στη συνοικία των Παλαιών όπου είχαν στήσει τραπεζάκι για το δημοψήφισμα η δικαστική αντιπρόσωπος τους ζητούσε να αποχωρήσουν ενώ την ίδια στιγμή επέτρεψε να είναι γεμάτος ο χώρος από αφίσες συγκεκριμένου συνδυασμού παρανόμως όπως και παντού διαφημιστικά χαρτάκια πεταμένα στο δάπεδο.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαξεβανόπουλος, “εμείς επισημάναμε στην δικαστική αντιπρόσωπο για την παράνομη αφισοκόλληση και η ίδια ανέφερε ότι δεν είναι αρμόδια γι αυτό”. Στη συνέχεια, όταν εκείνοι μεταφέρθηκαν στο προαύλιο για να έχουν σκιά, η ίδια κάλεσε την αστυνομία και γύρω στις 2:30 το μεσημέρι τρία περιπολικά έσπευσαν και απομάκρυναν τα μέλη της Επιτροπής.

Τελικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις  15:00 και αυτή την ώρα (15:30) ξεκινά η καταμέτρηση των ψήφων και αναμένεται τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν το αργότερο ως τις έξι το απόγευμα.

Μοιράσου το άρθρο: