Νέο ΔΣ στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε
26 Μαΐ 2019
Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής
26 Μαΐ 2019

Xωρίς ιδιαίτερα προβλήματα άνοιξαν σήμερα οι κάλπες στη Μαγνησία

Μοιράσου το άρθρο:

Διεξάγονται από τις 7 σήμερα το πρωί οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στην Αυτοδιοίκηση. Οι κάλπες θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα. Για την ώρα δεν έχουν καταγραφεί σημαντικά προβλήματα στα 713 εκλογικά τμήματα πλην της έλλειψης εφορευτικών επιτροπών ενώ έχουν επιστρατευτεί από τους δικαστικούς αντιπροσώπους εθελοντές κυρίως. Σε κάθε εκλογικό τμήμα Α ή Β έχουν κατανεμηθεί περίπου 420 ψηφοφόροι.

Το εκλογικό σώμα της Μαγνησίας ανέρχεται περίπου στους 175.000, σύμφωνα με τις τελευταίες εκλογές, ωστόσο φέτος για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου έχουν και οι 17χρονοι που ανέρχονται περίπου σε 2001.

Τη μάχη των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου ρίχνονται συνολικά 28 συνδυασμοί και 2.221 υποψήφιοι.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα 2421352633 και 2421352569 για το εκλογικό τμήμα στο οποίο μπορούν να μεταβούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ανοιχτά επίσης μέχρι να κλείσουν οι κάλπες είναι το δημοτολόγιο και το  ληξιαρχείο στο δήμο Βόλου για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Όπως έγινε γνωστό από το Τμήμα Εκλογών των Δικαστηρίων, πολλοί ήταν εκείνοι που τηλεφώνησαν να μάθουν το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν ενώ έγιναν και καταγγελίες για παράνομη αφισοκόλληση συγκεκριμένου συνδυασμού έξω από εκλογικά τμήματα χθες το βράδυ.

Από το δημοτολόγιο έγινε γνωστό ότι κάποιες λίγες δεκάδες απευθύνθηκαν εκεί γιατί δεν ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ενώ δόθηκαν πάρα πολλές βεβαιώσεις για χιλιομετρικές αποστάσεις κυρίως από φοιτητές.

Συνδυασμοί και υποψήφιοι

Αναλυτικά στο δήμο Βόλου πέντε συνδυασμοί, 829 υποψήφιοι σύμβουλοι, δέκα ανεξάρτητες κινήσεις και τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι κοινοτήτων.
Στον Αλμυρό κατέρχονται στις εκλογές 338 υποψήφιοι, τέσσερις συνδυασμοί και 21 πρόεδροι.
Στο δήμο Ρήγα Φεραίου κατεβαίνουν τρεις συνδυασμοί, 221 υποψήφιοι και τρεις υποψήφιοι πρόεδροι κοινοτήτων.
Στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ρίχνονται στη μάχη τρεις συνδυασμοί, 201 υποψήφιοι, δύο ανεξάρτητες κινήσεις και τρεις υποψήφιοι πρόεδροι.
Στο δήμο Νοτίου Πηλίου αντίστοιχα κατεβαίνουν τέσσερις συνδυασμοί, 347 υποψήφιοι, τρεις κινήσεις και δέκα υποψήφιοι πρόεδροι κοινοτήτων.
Στο Δήμο Σκιάθου τέσσερις συνδυασμοί
Στο Δήμο Σκοπέλου τρεις συνδυασμοί
Στο Δήμο Αλοννήσου τρεις συνδυασμοί και τρεις πρόεδροι κοινοτήτων

Να σημειωθεί ότι από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών πραγματοποιείται σήμερα άτυπο δημοψήφισμα, σε 11 εκλογικά τμήματα, διαδικασία για την οποία έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας.
Ο πολίτης θα ρίχνει μέσα ένα ναι η όχι για την καύση σκουπιδιών και θα υπογράφει σε μία κατάσταση με το όνομά του. Το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα.

Πως ψηφίζουμε

Οι εκλογές αυτές για πρώτη φορά  είναι τετραπλές. Στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων λειτουργούν 335 εκλογικά τμήματα με την ένδειξη (Α), όπου οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν για εκλογή εκπροσώπων Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για την εκλογή Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και περιφερειακών συμβούλων. Στη συνέχεια θα μεταβούν οι εκλογείς στα αντίστοιχα τμήματα με την ένδειξη (Β) όπου θα μπορούν  να ψηφίσουν για την ανάδειξη των Δημοτικών αρχών και στη συνέχεια των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Εκτός από τα 335 (Α) και 335 (Β) εκλογικά τμήματα του Νομού μας, θα λειτουργήσουν και 43 ενιαία εκλογικά τμήματα, όπου οι ψηφοφόροι σ’ ένα εκλογικό τμήμα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και για τις παραπάνω 4 εκλογικές διαδικασίες.

Επίσης, λειτουργεί και 1 ειδικό εκλογικό τμήμα στο Κατάστημα κράτησης των φυλακών Κασσαβέτειας, όπου οι ψηφοφόροι θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μόνο για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αν από το αποτέλεσμα των εκλογών δεν προκύψει εκλογή Περιφερειάρχη ή Δημάρχων, την επόμενη Κυριακή 2/6/2019 στα ίδια εκλογικά τμήματα θα γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων Περιφερειαρχών ή Δημάρχων.

Μοιράσου το άρθρο: