Στην Τσαγκαράδα μίλησε η υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς Μαρία Σαμαρά
24 Μαΐ 2019
Μαζί για το Βόλο για θέμα ΔΕΥΑΜΒ και ΕΡΓΗΛ
24 Μαΐ 2019

Αποδεκτά τα ψηφοδέλτια των “καθυστερημένων” συνδυασμών στη Μαγνησία

Διανεμήθηκε το εκλογικό υλικό, όλα έτοιμα για την Κυριακή.

Μοιράσου το άρθρο:

Ολοκληρώθηκε με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων η προετοιμασία, ώστε να διεξαχθεί απρόσκοπτα η τετραπλή εκλογική διαδικασία της Κυριακής 26 Μαΐου, στα 714 εκλογικά κέντρα του Νομού Μαγνησίας.

Διανεμήθηκαν τα ψηφοδέλτια στους Δήμους και από σήμερα τα παραλαμβάνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Την ψήφο των πολιτών στη Μαγνησία διεκδικούν 33 (από τα 40) κόμματα για τις Ευρωεκλογές, καθώς τρία κόμματα δεν έστειλαν καν ψηφοδέλτια, ενώ άλλα τέσσερα τα έστειλαν με καθυστέρηση, μόλις χθες, αλλά παρότι ήταν εκπρόθεσμα οι υπάλληλοι φρόντισαν να σταλούν και να βρίσκονται την Κυριακή σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Μαγνησίας.

Η προετοιμασία για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, κατά την οποία οι ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν για την Ευρωβουλή, τις Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές, ξεκίνησε από τις αρχές Απριλίου, με αποστολή στους Δήμους των καλπών και των παραβάν, ενώ την Τετάρτη οι σάκοι με το εκλογικό υλικό εστάλησαν στους νησιωτικούς Δήμους και χθες στους Δήμους της ηπειρωτικής Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα εστάλησαν 335 εκλογικοί σάκοι στα Α’ εκλογικά τμήματα (Ευρωεκλογές και Περιφέρεια), 335 σάκοι στα Β’ εκλογικά τμήματα (Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές), 43 σάκοι σε ισάριθμα ενιαία εκλογικά τμήματα, καθώς και ένας σάκος για το κατάστημα κράτησης Κασσαβέτειας.
Στους εκλογικούς σάκους που ετοιμάστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα υπήρχαν 33 ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές, οι οκτώ συνδυασμοί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και τα λευκά ψηφοδέλτια για τις Περιφερειακές, Δημοτικές, Κοινοτικές εκλογές και για την Ευρωβουλή.

Επίσης περιλάμβαναν τους φακέλους για τα ψηφοδέλτια, γραφική ύλη και τη νομοθεσία.

Χωρίς ψηφοδέλτια τρία κόμματα και τέσσερα απέστειλαν τα ψηφοδέλτια εκπρόθεσμα

Η προθεσμία παραλαβής των ψηφοδελτίων από την Περιφερειακή Ενότητα έληξε την Παρασκευή 17 Μαΐου το βράδυ, ενώ δόθηκε άτυπη παράταση μέχρι την Τρίτη 21 Μαΐου.
Στο διάστημα αυτό ψηφοδέλτια έστειλαν 33 κόμματα (από το σύνολο των 40 που συμμετέχουν στις εκλογές).
Μόλις χθες (Πέμπτη) τέσσερα ακόμα κόμματα έστειλαν ψηφοδέλτια, με καθυστέρηση και παρόλο που ήταν εκτός προθεσμίας, οι υπάλληλοι φρόντισαν να σταλούν και να βρίσκονται αυτή την Κυριακή στο σύνολο των εκλογικών κέντρων της Μαγνησίας.
Η Περιφερειακή Ενότητα συνεργάζεται και με τους οκτώ Δήμους της Μαγνησίας, που έχουν την ευθύνη για τη διανομή των ψηφοδελτίων στα εκλογικά κέντρα για τις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές.

Μοιράσου το άρθρο: