Χρ. Τριαντόπουλος: Το διαδίκτυο παράθυρο στον ανοικτό ορίζοντα, αλλά με προσοχή
23 Μαΐ 2019
Εργαζόμενοι: «Κοροϊδία ο υπέρ πάντων αγώνας για τη ΔΕΥΑΜΒ»- Τι απαντά η δημοτική αρχή
23 Μαΐ 2019

Απέσπασε από Βολιώτισσα χιλιάδες ευρώ για βοήθεια στη Συρία!

Μοιράσου το άρθρο:

Η Ασφάλεια Βόλου εξιχνίασε απάτη σε βάρος μιας 58χρονης Βολιώτισσας με δράστη έναν 38χρονο με καταγωγή από τη Νιγηρία και κάτοικο Θεσσαλονίκης. Επιπλέον αναζητείται ακόμη ένας άγνωστος δράστης.

Ειδικότερα, ο άγνωστος δράστης μέσω facebook ήρθε σε επικοινωνία με την 58χρονη με την οποία κράτησε επαφή για περίπου δύο μήνες από 8 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι 22 Νοεμβρίου 2018 και μέσω συχνής προσωπικής επικοινωνίας, προσποιήθηκε υψηλόβαθμό στέλεχος του στρατού των ΗΠΑ, υπεύθυνος για βοήθεια στη Συρία.

Ο άγνωστος δράστης, την έπεισε να μεταφέρει ανά χρονικά διαστήματα, συνολικά το ποσό των 36.320ευρώ σε διάφορα τραπεζικά καταστήματα εσωτερικού κι εξωτερικού και 4.000 ευρώ στον συνεργό του που με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Β. Ελλάδος, ταυτοποιήθηκε ότι πρόκειται για τον 38χρονο Νιγηριανό κάτοικο Θεσσαλονίκης.

Ο άγνωστος δράστης, προσπάθησε επίσης να εξαναγκάσει την 58χρονη να δώσει επιπλέον 20.000ευρώ, απειλώντας την ότι θα βλάψει την προσωπικότητά της και θα δημοσιοποιήσει προσωπικά της δεδομένα.

Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, όπου μετά από έρευνες ταυτοποιήθηκε ο Νιγηριανός σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία κι αναζητείται ο άγνωστος δράστης συνεργός του.

Μοιράσου το άρθρο: