Νάνσυ Καπούλα: Σύνθημα νίκης έδωσε η Ν. Αγχίαλος
22 Μαΐ 2019
Ιάσονας Αποστολάκης: Η ΔΕΥΑΜΒ δεν κινδυνεύει από την ΕΡΓΗΛ, αλλά από τον Μπέο
22 Μαΐ 2019

Άλλα 500.000 ευρώ κατασχέθηκαν σήμερα από λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ – Ερωτήματα γεννά η επανατροφοδότηση του λογαριασμού μετά την κατάσχεση της Παρασκευής

Μοιράσου το άρθρο:

Σε νέα κατάσχεση, ποσού 500.000 ευρώ αυτή τη φορά, προχώρησε σήμερα, αργά το μεσημέρι, η ΕΡΓΗΛ, από λογαριασμό που διατηρεί η ΔΕΥΑΜΒ στη Eurobank, ο οποίος μάλιστα, είναι ο ίδιος από τον οποίο κατασχέθηκαν 480.000 ευρώ την προηγούμενη Παρασκευή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η νέα κατάσχεση ήρθε ελάχιστη ώρα μετά από δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος επέρριψε ευθύνες σε δικαστές και τράπεζες για το γεγονός ότι συνεχίζεται η «άντληση» χρημάτων από την ΕΡΓΗΛ από λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ που θεωρητικά ήταν ακατάσχετος. Εντύπωση επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι, παρότι έγινε κατάσχεση την περασμένη Παρασκευή, ο λογαριασμός τροφοδοτήθηκε εκ νέου.

Τι δηλώνει ο Δήμος Βόλου

Μετά τη νέα δυσμενή αυτή εξέλιξη, ο Δήμος Βόλου προχώρησε σε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο και γνωστοποιώντας ότι προβαίνει σήμερα κιόλας, στην κατάθεση μηνύσεων κατά της ΕΡΓΗΛ και της Eurobank.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

«Η εργολαβική εταιρεία ΕΡΓΗΛ, η οποία φέσωσε με 12.000.000€ τη ΔΕΥΑΜΒ για έργο που ποτέ δεν ολοκλήρωσε , τώρα προσπαθεί να διασπαθίσει άλλα τόσα λόγω της εγκληματικής αδράνειας που επέδειξαν κατά το παρελθόν οι τότε υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ, έχοντας στα χέρια της αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για ένα τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο το οποίο μόνο η νυν δημοτική αρχή ανέδειξε και πολεμά όσο ποτέ, κάτι που δεν έπραξε κανένας άλλος από όσους υποχρεούνταν κατά το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν.

Και ενώ η ΕΡΓΗΛ δεν κατάφερε να αρπάξει τα 9.209.772,94 €. που προσπάθησε πέρυσι, φέτος  από την αρχή του χρόνου προσπαθεί με συνεχείς συντηρητικές και αναγκαστικές κατασχέσεις να υφαρπάξει για δήθεν τόκους ποσό περί το 1.418.518,00€  από τα διαθέσιμα της ΔΕΥΑΜΒ. Στις 19.04.2019 επέδωσε νέο κατασχετήριο στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται η ΔΕΥΑΜΒ. Άμεσα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα η ΔΕΥΑΜΒ και πριν ακόμη της επιδοθεί οποιοδήποτε δικόγραφο κατέθεσε ανακοπές, αιτήσεις αναστολής και δίκασε την Μεγάλη Πέμπτη δύο προσωρινές διαταγές στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ήδη δυνάμει των από 25.04.2019 προσωρινών διαταγών ο κ. Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανέστειλε την διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, ωστόσο,  σε αντίθεση με όλες τις άλλες τράπεζες, η ΕURΟΒΑΝΚ αυτοβούλως προέβη σε δήλωση τρίτου, ενώ παρέδωσε παρανόμως προς την ΕΡΓΗΛ διαθέσιμα από λογαριασμό που γνώριζε ότι είναι ακατάσχετος και  παρά το από 20.04.2019 εξώδικο που της αποστείλαμε.

Ήδη, σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ προβαίνει στην κατάθεση μηνύσεως για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος κατά των νομίμων εκπροσώπων της ΕΡΓΗΛ  και της EUROBANK και έπεται η άμεση κατάθεση αγωγής για την επιστροφή όλων των χρημάτων.

Δηλώνουμε δε απερίφραστα ότι οποιαδήποτε μεθόδευση εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ και του Βολιώτικου λαού θα μας βρίσκει πάντοτε απέναντι και θα συνεχίσουμε πάση δυνάμει να διεκδικούμε μέχρι τελευταίου ευρώ την επιστροφή όλων των χρημάτων που αχρεωστήτως έχει διασπαθίσει η ΕΡΓΗΛ  ενώ πλησιάζει και η ώρα που θα λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι και ενώπιον της Ποινικής Δικαιοσύνης»

 

Μοιράσου το άρθρο: