Ν. Καπούλα:Το χρηματιστήριο ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής χτύπησε «κόκκινο»
22 Μαΐ 2019
Στη Ν. Αγχίαλο μίλησε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος
23 Μαΐ 2019

52 Χορευτικά Συγκροτήματα στο 2ο Αντάμωμα Χορευτικών Συνόλων Μαγνησίας

Μοιράσου το άρθρο:

Με τη συμμετοχή 52 χορευτικών συγκροτημάτων από ολόκληρη τη Μαγνησία πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της Ιεράς Πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, με μεγάλη επιτυχία το 2ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «…με χορούς κυκλωτικούς, πάντα ν’ ανταμώνουμε!», το βράδυ της Τρίτη 21 Μαΐου 2019 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, στην παραλία Βόλου.

Οι Σύλλογοι απ’ όλη τη Μαγνησία που συμμετείχαν, αντάμωσαν και γιόρτασαν στην παραλία του Βόλου παραδοσιακά με ζωντανούς ήχους κλαρίνων, γκάιντας, ζουρνάδων, κρουστών, λύρας και βιολιού!

Η αυξανόμενη συμμετοχή κατέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, ότι ο σκοπός της εκδήλωσης αυτής, την οποία εμπνεύστηκε και από μηνών εργάζεται για την οργάνωσή της, η Κατερίνα Γκανέτσα και το Χορευτικό Σύνολο της Ι.Μ.Δ. «Η Δημητριάς», που είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση, τον πολιτισμό και τον χορό, πέτυχε πλήρως.

Ευχαριστίες εξέφρασαν και δημόσια οι διοργανωτές για την οικονομική στήριξη, για μια ακόμη φορά, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γιώργο Τοζίδη, αλλά και στα στελέχη του  Λιμενικού Σώματος, που από νωρίς φρόντισαν για την τάξη στον χώρο.

Χθες, Τρίτη απόγευμα, χορευτές από όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της Μαγνησίας ξεδίπλωσαν το ταλέντο, την αγάπη και το μεράκι τους για τον παραδοσιακό χορό και τον πολιτισμό γενικότερα. Στο αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου, αντιπροσωπευτικοί σύλλογοι και φορείς παρουσίασαν με επιμέλεια, χάρη και οργάνωση το χορευτικό τους πρόγραμμα και πρόσφεραν άπειρες στιγμές ικανοποίησης και ευχαρίστησης στο πολυπληθές κοινό που  παρακολούθησε.

Τούτη τη φορά είχε την ευχέρεια να παρακολουθεί όποια ενότητα επιθυμούσε, μιας και όλες οι ομάδες των χορευτικών εμφανίζοντας σε εξέδρες, που ήταν αριστοτεχνικά τοποθετημένες σε όλους τους χώρους, ενώ και ο ήχος ήταν …επαγγελματικός!

Πλήθος ακουσμάτων πλημμύρισαν  το χώρο ενώ η ποικιλομορφία και η διαφορετικότητα των παραδοσιακών φορεσιών δημιούργησε ένα ψηφιδωτό χρωμάτων και εικόνων, ενώ ο κόσμος δε σταματούσε να αποθανατίζει τις εικόνες  και να ενθαρρύνει με το χειροκρότημά του, τους συμμετέχοντες.

Όλες οι ομάδες, ξεκινώντας από διάφορα σημεία της πόλης, διάνυσαν χορεύοντας την παράλια του Βόλου και φτάνοντας στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, συμμετείχαν στον Μεθεόρτιο Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Επακολούθησε το χορευτικό πρόγραμμα στο οποίο παρουσιάστηκαν Παραδοσιακοί χοροί από τα Νησιά μας, τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία, την Κρήτη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τον Πόντο, την Ανατολική Ρωμυλία και το Πήλιο.

Στο τέλος κάθε Σύλλογος που συμμετείχε έλαβε αναμνηστικό και όλοι οι χορευτές βεβαιώσεις συμμετοχής με την υπογραφή του Δεσπότη.

Ζωντανή Μουσική, έπαιξε  η Παραδοσιακή Ορχήστρα «ΘΑΜΥΡΙΣ»

Γιώργος Μαγαλιός: Τραγούδι

Νίκος Μούτσελος: Κλαρίνο, Γκάιντα

Γιάννης Σκαμπαρδώνης: Βιολί

Στέφανος Κωστόπουλος: Λαούτο

Νεκτάριος Δεμελής: Παραδοσιακά κρουστά

Γιώργος Πάγκαλος: Κρητική λύρα

Γιώργος Παυλίδης: Ποντική λύρα

Λαυρέντης Νίτης: Ζουρνά

Νίκος Κερασιώτης: Κλαρίνο

Κώστας Μούτος: Λαούτο και

Αναστασία Λύτρα: Παραδοσιακά κρουστά

Ακολούθησε παραδοσιακό Πανηγύρι με χορούς, που το ευχαριστήθηκε όλος ο κόσμος, ο οποίος αναμένει πλέον τη «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2019», που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο από την Πέμπτη 6  έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, τα εγκαίνια της οποίας θα τελέσει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

DCIM100MEDIADJI_0056.JPG

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: