Βόλος: Δημοψήφισμα της 26ης Μαϊου για την καύση των σκουπιδιών
21 Μαΐ 2019
Εκδήλωση για τα προγράμματα και τις δράσεις της χρονιάς από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου
21 Μαΐ 2019

Τίμησαν Μητροπολίτη Ιγνάτιο για προσφορά του στον πολιτισμό

Μοιράσου το άρθρο:

Τον Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιο ως πνευματικό άνθρωπο τίμησε σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα στο πλαίσιο εκδήλωσης στο αμφιθέατρο Κορδάτος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πολιτισμού. «Ο πολιτισμός μας βοηθά να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και να γινόμαστε μέρος ενός ευρύτερου συνόλου» επισήμανε μεταξύ άλλων ο καθηγητής του Π.Θ. κ. Γκόβαρης ανακοινώνοντας το τιμώμενο πρόσωπο. Επιπλέον ο διευθυντής της Β’θμιας Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ομόλογος του της Πρωτοβάθμιας θα καταβάλλουν προσπάθεια να θεσμοθετηθεί αυτή η ημέρα στα σχολεία, γιατί αναδεικνύει τη σύνδεση της με την παιδεία και την εκπαίδευση, και που φέτος είναι αφιερωμένη στην χορωδιακή μουσική, ενώ του χρόνου θα είναι στο θέατρο. 

Στο χαιρετισμό του ο κ. Γκόβαρης τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι εύκολο να μιλήσει κανείς για τον πολιτισμό. «Ο πολιτισμός είναι σαν τον πρωϊνό καφέ και η εικόνα μας μέσα από αυτόν. Ζηλεύω το έργο των δασκάλων και των καθηγητών γιατί βοηθούν τα παιδιά να μάθουν τον πολιτισμό., ο οποίος μας βοηθά να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και να γινόμαστε μέρος ενός ευρύτερου συνόλου». Επιπλέον αναφέρθηκε στη δράση του κ. Ιγνατίου ο οποίος όπως τόνισε, διακονεί εφαρμόζοντας τις αρχές της αγάπης και της αλληλεγγύης. Επιζητεί τον διαπολιτισμικό διάλογο και ανοίγει δύσκολα θέματα συζήτησης. Νομίζω ότι είναι η  καλύτερη επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε» επισήμανε.

Ο κ. Σαβελίδης χαρακτήρισε ως  σημαντικότερη στιγμή της εκδήλωσης την απόδοση τιμής στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιγνάτιου, τον οποίο τον χαρακτήρισε ως ένα πρόσωπο που έχει προσφέρει πολλά στον πολιτισμό. Εξήγησε πως ο λόγος που επιλέχθηκε ο κ. Ιγνάτιος είναι το γεγονός ότι «ανοίγει δρόμους» στους εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορέσουν να πετύχουν ότι καλύτερο για τους μαθητές, την εκπαίδευση, την παιδεία και τον πολιτισμό γενικότερα.

«Θεωρούμε τους εαυτούς μας στη Μαγνησία ευλογημένους που έχουμε έναν τέτοιο Μητροπολίτη ως ποιμενάρχη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Γιώργος Πολύζος σημείωσε ότι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού βραβεύουν μια προσωπικότητα του νομού που δίνει πάντα το παρών στα εκπαιδευτικά δρώμενα, αποτελώντας το φύλακα άγγελο που απαλύνει τον πόνο πολλών ανθρώπων.

«Δεν υπήρχε δράση που διοργάνωσε η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια και δεν τον είχαμε αρωγό και αυτό είναι το ελάχιστο που κάνουμε σήμερα» κατέληξε ο κ. Πολύζος.

Τιμητική πλακέτα επέδωσαν στον Μητροπολίτη οι δύο διευθυντές εκπαίδευσης ενώ και τα παιδιά του έκαναν Δώρα εικόνες. Εκείνος συγκινημένος τους ευχαρίστησε και στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δική του δασκάλα που του έμαθε να διαβάζει και να λέει αλήθεια γιατί, «μου έλεγε ότι αν μάθεις αλήθεια θα είσαι ελεύθερος και θα διαλέξεις δρόμο αγάπης».

Η εκδήλωση άνοιξε με την ερμηνεία χορωδιακών τραγουδιών από χορωδίες διαφόρων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας που καταχειροκροτήθηκαν.

 


Μοιράσου το άρθρο: