Τίμησαν Μητροπολίτη Ιγνάτιο για προσφορά του στον πολιτισμό
21 Μαΐ 2019
Ιάσονας Αποστολάκης: Θα στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
21 Μαΐ 2019

Εκδήλωση για τα προγράμματα και τις δράσεις της χρονιάς από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Τα προγράμματα και οι δράσεις που έγιναν στη διάρκεια της χρονιάς στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που έγινε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου Νικόλαος Κατσιαβριάς τόνισε ότι στην εκδήλωση υπήρξε πλούσιο πρόγραμμα με ιστορικά θέματα για τον Άνθιμο Γαζή, ιστορία του Βόλου μέσα από τη φωτογραφία, αλλά και τεχνολογικά, καθώς οι μαθητές έφτιαξαν, με υλικά που αγόρασαν μετά από διαδικτυακή έρευνα, τρεις υπολογιστές, που εγκαταστάθηκαν στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, η εκδήλωση ξεκίνησε με μια μικρή παράσταση του καραγκιόζη που έφτιαξε μαθητής, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, θα κλείσει επίσης με παράσταση με θέμα ο καραγκιόζης στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, με σχόλιο της σχολικής ζωής. Ακόμη οι μαθητές παρουσίασαν τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψή τους στη Βουλή των Ελλήνων.

Η Μαρία Κορώνη φιλόλογος του σχολείου έχει αναλάβει το ένα τμήμα της ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων, η εργασία του οποίου έχει θέμα ο Βόλος μέσα από τον φωτογραφικό φακό.

Όπως είπε, τα παιδιά προσπάθησαν να συγκεντρώσουν φωτογραφικό υλικό του παρελθόντος, να κάνουν μια αναφορά σε όποια κτίρια κατάφεραν να βρουν φωτογραφημένα και να αναφερθούν στη σημερινή τους λειτουργία και τη χρήση τους.

«Τα παιδιά μπόρεσαν να σταθούν σε σημεία της πόλης από τα οποία περνούσαν, αλλά δεν ήξεραν την ιστορία τους και δεν τα κοίταζαν και να έρθουν λίγο πιο κοντά στην  ιστορία της πόλης», τόνισε η εκπαιδευτικός, που συμπλήρωσε ότι τα παιδιά βασίστηκαν κυρίως σε υλικό που βρήκαν στο διαδίκτυο, ενώ επισκέφθηκαν το Δημαρχείο που έχει παλιές φωτογραφίες στους διαδρόμους.

Μοιράσου το άρθρο: