Ιάσονας Αποστολάκης: Θα στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
21 Μαΐ 2019
Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της άδειας Κουφοντίνα
21 Μαΐ 2019

Δεσμεύσεις της υποψήφιας δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Μαρίας Σαμαρά: Να βγάλουμε το Ανήλιο από την αφάνεια

Μοιράσου το άρθρο:

Έργα και δράσεις μέσα από  τα οποία θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το  χωριό και θα βγει από την αφάνεια που το καταδίκασε η απερχόμενη δημοτική αρχή, παρουσίασε η υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» κ. Μαρία μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ανήλιο παρουσία αρκετών κατοίκων.

Η κ. Σαμαρά τόνισε πως «η δημοτική αρχή πέντε χρόνια ήταν απούσα από το Ανήλιο και ξαφνικά το θυμήθηκε ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές ρίχνοντας μπετό εδώ και εκεί με μοναδικό στόχο να πάρουν ψήφους. Αλλά το μόνο που πετυχαίνουν, είναι να εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τους δημότες».

Η ίδια αναφερόμενη στα προβλήματα και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, είπε πως «όσον αφορά την αγροτική οδοποιϊα αυτή βρίσκεται σε μαύρο χάλι και οι αγρότες με μεγάλη δυσκολία προσεγγίζουν τις καλλιέργειες. Η Δημοτική αρχή δεν διέθεσε τους απαιτούμενους πόρους για παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία που είναι εγκαταλειμμένη με πολλά προβλήματα και αδιέξοδα. Δεσμευόμαστε για την τμηματική, κάθε χρόνο  τσιμεντόστρωση των βασικών αγροτικών δρόμων από το χωριό προς τα κτήματα και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις».

Αναφερόμενη στα οδικά έργα είπε πως «θα γίνουν οι παρεμβάσεις στα εξής σημεία:  Δρόμος προς Μπάνικα (αποκατάσταση με τσιμεντόστρωση σε κάποια σημεία), ασφαλτόστρωση υπάρχοντος δρόμου προς Φανερωμένη όπου υπάρχουν κατοικίες Ανηλιωτών αλλά και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αποκατάσταση οδοποιίας από Ανήλιο προς παραλία Πλάκας και Μπάνικα, εσωτερική οδοποιία (σε διάφορες τοποθεσίες), αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες 2018 αρμοδιότητας Δήμου, διεκδίκηση για αποκατάσταση επαρχιακών οδικών δικτύων

Για το δρόμο που ενώνει τη Πλάκα με τον Άγιο Ιωάννη είπε πως «δεσμευόμαστε μέχρι το τέλος της επόμενης τετραετίας να αποκαταστήσουμε τη πρόσβαση με ασφαλτόστρωση και με μικρά τεχνικά όπου αυτό απαιτείται, ενώ θα γίνει και καθαρισμός μονοπατιών στις διαδρομές προς Πλάκα και Μπάνικα  και συντήρηση φρεατίων, υδραγωγείων στο βουνό.

Όσον αφορά το πρωτογενή τομέα η κ. Σαμαρά παρουσίασε το πλάνο δράσης τόσο για την καστανοκαλλιέργεια  από την οποία ζει μεγάλο μέρος των κατοίκων του Ανηλίου και την μελισσοκομία όσο και για την ανθοκαλλιέργεια, αφού στην περιοχή λειτουργούν αρκετές επιχειρήσεις.

Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάδειξη και αξιοποίηση των εξωκκλησιών και των μνημείων της περιοχής. Για τον πολιτισμό είπε πως θα εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τον τοπικό εκπολιτιστικό σύλλογο και θα στηρίξουμε τον  θεσμό της Γιορτής – έκθεσης τοπικών προϊόντων που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Ανηλίου. Ακόμη σημαντική προτεραιότητα δίνουμε στην ανάδειξη και προβολή θρησκευτικών μνημείων της περιοχής όπως η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, ένα σημαντικό εκκλησιαστικό μνημείο της περιοχής, όπου απαιτείται επισκευή της στέγης και συντήρηση του τέμπλου του. Δεσμευόμαστε σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο να ενισχύσουμε την επισκευή, αποκατάσταση και συντήρησή του.

Ενώ για τα εξωκλήσια που έχει η περιοχή του Ανηλίου είναι στο πρόγραμμα μας δράσεις σε συνεργασία με τον εκπολιτιστικό σύλλογο για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού».

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: