Συγκέντρωση και πορεία για τον Κουφοντίνα στο Βόλο
19 Μαΐ 2019
Αφιερωμένη στους νέους Παιδομάρτυρες της Συρίας η γιορτή λήξης των Κατηχητικών στην Μητρόπολη Δημητριάδος
19 Μαΐ 2019

Ο εορτασμός της Ημέρας Πολιτισμού από τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Μοιράσου το άρθρο:

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε την 21η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμό και κάλεσε όλα τα κράτη–μέλη, τις διακυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις να διοργανώσουν εκδηλώσεις, που θα διευρύνουν τη γνώση των λαών σχετικά με τον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο και να ενθαρρύνουν μέσω της εκπαίδευσης τη γνώση της αξίας πολιτισμού. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μέρα, άκρως σημαντική για τη μαθητική κοινότητα, για την κοινωνική πρόοδο και για το μέλλον εν γένει, καθώς σηματοδοτεί την ενδυνάμωση ενός ονείρου και μιας ελπίδας με τελικό στόχο την παγκόσμια πολιτισμική συνύπαρξη.

Εκφάνσεις του Πολιτισμού, εκφράζονται στην εκπαιδευτική πραγματικότητα μέσα από τα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος, καθώς και με την υλοποίηση πλήθους ποικίλων τυπικών ή άτυπων δράσεων που προϋποθέτουν την άμεση και βιωματική εμπλοκή των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διοργανώνουν κοινή πολιτιστική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού. Οι δυο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αποσκοπούν στην θεσμοθέτηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης με σκοπό την προώθηση των διαχρονικών αξιών του πολιτισμού ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης.

Για φέτος η θεματολογία της εκδήλωσης αφορά στη χορωδιακή μουσική ως έκφραση πολιτιστικής ταυτότητας.

Σπουδαία ιδιαιτερότητα της εν λόγω εκδήλωσης θα αποτελέσει η απόδοσης τιμής σε σημαίνουσα προσωπικότητα του πνευματικού χώρου της πόλης μας. Τιμή θα αποδώσουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Δρ Γεώργιος Πολύζος και Δρ Σωκράτης Σαβελίδης και μαθητές και μαθήτριες σχολείων εκπροσωπώντας ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων εκπαίδευσης και πέντε σχολεία, τρία Δημοτικά και δύο Γυμνάσια, τα 18ο – 29ο -27ο Δημοτικά Σχολεία, 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και 9ο Γυμνάσιο Βόλου.

Τα συμμετέχοντα σχολεία θα αναλάβουν την παρουσίαση χορωδιακών εκτελέσεων, συγκεκριμένης θεματολογίας, χαρακτηριστικής πτυχής του Πολιτισμού μας. Οι εκτελέσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών μουσικής με αντίστοιχες εισαγωγές από το διευθυντή ή τη διευθύντρια του σχολείου. Προσκεκλημένοι στην εορταστική εκδήλωση για τη μέρα του Πολιτισμού είναι μόνο μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, Διευθυντές Σχολείων, Συντονιστές Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικοί και βεβαίως, εκπρόσωποι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 12:00 στο Αμφιθέαρτο «Ι. Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Μοιράσου το άρθρο: