Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος στις Αφέτες
17 Μαΐ 2019
Μ. Παπαδημητρίου: Μήνυμα νίκης σε κάθε γωνιά του Ν. Πηλίου  
17 Μαΐ 2019

Στ. Πιτσιόρλας: Εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη της Β’ ΒΙΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Την Β’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου επισκέφθηκε σήμερα, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Πιτσιόρλας περιόδευσε σε επιχειρήσεις και είχε συνάντηση με τη Διοίκηση του Σωματείου Αυτοκινητιστών. Ο πρόεδρος του Σωματείου, Ζήσης Ντελόπουλος ζήτησε, η κυβέρνηση να μετατρέψει τα επιδόματα ανεργίας σε επιδόματα εργασίας, χωρίς την τιμωρία – όπως είπε – με δυσβάστακτους φόρους των κερδών αλλά με επιβράβευση αυτών. Ο αναπληρωτής υπουργός από την πλευρά του, επισήμανε σε δηλώσεις του την ανάγκη ενίσχυσης  του επιχειρείν.
Επιπλέον τόνισε ότι οι ελληνικές εξαγωγές μπορούν να κινηθούν σε ακόμα υψηλότερους ρυθμούς με την Ελλάδα να αναπτύσσει όλες τις δυνατότητες για την μετεξέλιξη της σε επιχειρηματικό κόμβο στη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ το λιμάνι του Βόλου πρέπει να είναι έτοιμο να παίξει καθοριστικό ρόλο στις οικονομικές εξελίξεις που θα δρομολογηθούν με την ανασυγκρότηση της Συρίας.

Συζητήθηκε επίσης η προοπτική δημιουργίας μιας  ανώνυμης εταιρείας που θα διαχειριστεί τη Β΄ΒΙΠΕ και θα δημιουργηθεί ένας επιχειρηματικός κόμβος που σε συνεργασία με το κράτος θα δρομολογήσει τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με το λιμάνι αλλά και όλες τις αναγκαίες υποδομές. Το κράτος στην ουσία αναζητά στρατηγικό θεσμικό συνομιλητή για την αναβάθμιση της Β’ ΒΙΠΕ με τον υπουργό να εξηγεί στους επιχειρηματίες που επενδύουν στις εξαγωγές και στην εξωστρέφεια πως έχουν συμβάλλει σταθερά σε μια ποιοτική μεταβολή στο υπόβαθρο της οικονομίας και υπάρχει σοβαρή προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως οι υποδομές.

Τα θέματα της συζήτησης ήταν τα εξής:
Ανάληψη διαχείρισης της Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου από τις εγκαταστημένες επιχειρήσεις στην περιοχή, ώστε να είναι πιο ευέλικτοι.
Εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη της Β’ ΒΙ.ΠΕ. με διάφορα αναπτυξιακά κίνητρα.
Είσοδος της TRAINΟΣΕ στην Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.
Σύνδεση με φυσικό αέριο των παραγωγικών μονάδων που εδρεύουν στην Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.
Κόμβος στην είσοδο-έξοδο της Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.

Μοιράσου το άρθρο: