Φωτογραφικό ταξίδι στο Ομάν στο καφέ «4 Εποχές»
17 Μαΐ 2019
Ημερίδα για τα Μουσεία το Σάββατο στο κτίριο Τσικρίκη
17 Μαΐ 2019

«Ένα πνεύμα πολύ σκανταλιάρικο» από τους Σκηνοβάτες

Μοιράσου το άρθρο:

Οι»ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ» επανέρχονται με μια ολοκαίνουργια και πρωτότυπη θεατρική παραγωγή, τη σύγχρονη μαύρη κωμωδία «ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΛΥ ΣΚΑΝΤΑΛΙΑΡΙΚΟ», στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, στις 28, 29 και 30 Μαΐου, στις 21:15 το βράδυ.

Το έργο, μέσα από το διαβρωτικό μαύρο χιούμορ του, επιχειρεί να θίξει διαχρονικά ενδοοικογενειακά προβλήματα, να σατιρίσει την ψευτιά και την υποκρισία που συχνά ταλανίζουν τις συζυγικές σχέσεις. Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, ενας διάσημος συγγραφέας και η γυναίκα του, δίνουν ένα ανοιξιάτικο βράδυ ραντεβού με το πεπρωμένο. Μαζί τους, μια ουκρανή υπηρέτρια, φανατική “ρουβίτσα” και πρώην αθλήτρια στίβου, ένα θεοπάλαβο μέντιουμ, με κορυφαία ωστόσο επαγγελματική συνείδηση και ένας παιχνιδιάρης γιατρός με τη γυναίκα του. Θα πλέξουν παρέα ένα γαϊτανάκι ανατροπών, υπερβάσεων, μυστηρίου και γέλιου.

Με τη δουλειά τους αυτή οι «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ» δημιούργησαν ένα έργο φρέσκο, απόλυτα σύγχρονο, με διάλογους πικάντικους και πνευματώδεις. Μέσα σε ένα αστικού τύπου λίβινγκ-ρουμ καταγράφουν τη δράση και την αλληλεπίδραση μιάς παρέας ανθρώπων, αφήνοντας κομψά σχισμές και χαραμάδες γι’ αυτό που κρύβεται από πίσω. Και αυτό που κρύβεται από πίσω είναι συνήθως ένα μεγάλο “Άγνωστο”. Μια χαριτωμένη κωμική σύνθεση, που άπτεται της ιδέας του μεταφυσικού, προσδίδοντάς της χιούμορ και ευρηματικότητα. Με ένα πνεύμα απόλυτα σκανταλιάρικο οι «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ» τολμούν ανατροπές, υπερβαίνουν κλισαρισμένα στερεότυπα και το «τερματίζουν».

Συνεργάτης στην προσπάθεια αυτή των Σκηνοβατών η ΑΜΚΕ ‘ΜΑΓΙΚΗ ΚΛΕΨΥΔΡΑ’ και αρωγοί ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ, τους οποίους και οι Σκηνοβάτες ευχαριστούν θερμά.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης : Γιάννης Πάρνος, Ειρήνη Σκουλή, Απόστολος Πλακόπουλος, Γιώργος-Μάριος Κακοδήμος, Ελίνα Μπάρδα, Ελένη Καφίδα και Εβίτα Αλεξάνδρου.

Σκηνοθετεί ο Απόστολος Πλακόπουλος

Επιμέλεια κειμένων Ειρήνη Σκουλή

Έπιπλα-Σκηνικά DISCONTO

Επεξεργασία ηχητικών-βίντεο Γιάννης Α. Κωστής

Στην κονσόλα ήχου ο Τερεζής Κωνσταντίνος

Εισιτήρια προπωλούνται στο Καφέ 4 Εποχές, Σπυρίδη με Τ. Οικονομάκη Τηλ. 2421022266 και στο Κατάστημα οπτικών Κακοδήμος, Αγ. Νικολάου 31-Ερμού Τηλ. 2421038439
Γενική διάθεση 5 ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο: