«Πρωτοβουλία»: Κομματικοί «αυτοκράτορες» φτιάχνουν παράσταση νίκης με περίεργες δημοσκοπήσεις
17 Μαΐ 2019
Απ. Παπαδούλης: Θα αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του Δήμου
17 Μαΐ 2019

Α. Τσίπρας: Ήρθε η ώρα οι δείκτες ευημερίας για την οικονομία να γίνουν δείκτες ευημερίας για τους ανθρώπους

Μοιράσου το άρθρο:

Η 26η Μαϊου θα είναι μόνο η αρχή για τη μεγάλη νικηφόρα πορεία για να χτίσουμε έξω από τα μνημόνια την Ελλάδα των πολλών και κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους γιατί λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ο ελληνικός λαός, ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Ο πρωθυπουργός περίπου στις 12.30 το μεσημέρι διέσχισε τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, όπου συνομίλησε με πολλούς Καρδιτσιώτες, συζήτησε μαζί τους, αστειεύτηκε, έβγαλε φωτογραφίες με όσους του το
ζήτησαν. Παίρνουν απάντηση όσοι με λοιδωρούσαν ότι επί τρία χρόνια κρυβόμουν στο Μαξίμου, όπου δούλευα, και έλεγαν ότι δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στο δρόμο. Ναι, δεν μπορώ να κυκλοφορήσω, από τον πολύ κόσμο, από την αγάπη του και την εντιμότητά του όταν μου λέει, «προχώρα», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ Τσίπρας.
Στις 26 του μήνα θα καταρρεύσει η μεγάλη απάτη των συστημικών μέσων ενημέρωσης και των πολιτικών μου αντιπάλων. Τα διλήμματα πριν από την κάλπη γίνονται ξεκάθαρα. Εμείς, είπε ο πρωθυπουργός έχουμε πολιτικό αφήγημα, με αρχή, μέση και τέλος. Καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια κρατώντας όρθια την κοινωνία. Οι πολιτικοί αντίπαλοι δεν μπορούν να κρύψουν τις ιδέες τους που είναι ταυτόσημες με την πολιτική του 2010-2014 και με τις απόψεις που έχουν οι τεχνοκρατών της τρόικας και του ΔΝΤ.

Το δίλημμα των εκλογών, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι η Ελλάδα των πολλών ή Ελλάδα της ελίτ, ελίτ όχι λόγω καταγωγής, αλλά γιατί οι ιδέες τους υποστηρίζουν την ελίτ, γιατί είναι εκείνοι που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό με offshore όταν εσείς , είπε απευθυνόμενος στους πολίτες, καταβάλατε το κόστος.

Εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: Δεν φταίμε εμείς που ο κ. Μητσοτάκης φανερώνει ότι είναι ενάντια στην 13η σύνταξη, δεν φταίμε εμείς που χαρακτηρίζει το οχτάωρο ξεπερασμένο και μιλά για 7ημερη εργασία.Δεν φταίμε εμείς που κάθε φορά που μιλάει μετά βγαίνουν από το γραφείο τύπου του και λένε ότι δεν είναι αυτό που νομίζετε και ακούσατε κάτι άλλο. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι το σχέδιο των νεοφιλελεύθερων ακραίων αντιπάλων μας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ίδιος γνωρίζει ότι οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης αλλά και οι άνθρωποι του μεροκάματου πληγώθηκαν από τα μνημόνια και ακόμη δεν έχουν αισθανθεί την ανάσα που έχουν δει οι δείκτες για την οικονομία. Στόχος τώρα είναι οι δείκτες ευημερίας για τους αριθμούς να γίνουν δείκτες ευημερίας για τους ανθρώπους, χάρη στις θυσίες των οποίων διώξαμε τους τεχνοκράτες του διεθνούς νομισματικού ταμείου.

Απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν στήριξε τη μεσαία τάξη και πρόσθεσε ότι από το 2015-2017 125.000 οικογένειες βελτίωσαν το εισόδημά τους, η ανεργία μειώθηκε από το 27% στο 19% και στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να μειωθεί κάτω από 10%. Έκανε δε ειδική αναφορά στον τομέα της υγείας λέγοντας δώσαμε για 2,5 εκ. πολίτες, πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν οι αντίπαλοί μας είχαν βάλει ακόμη και πεντάευρο στα Νοσοκομεία.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί για το νομό Καρδίτσας λέγοντας ότι από 55 εκατομμύρια ευρώ που ήταν την προηγούμενη τετραετία επί των ημερών της κυβέρνησης τριπλασιάστηκαν, έκανε ειδική αναφορά στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 αλλά και σε έργα του ορεινού όγκου, όπως ο δρόμος Μουζάκι-Λίμνης Πλαστήρα. Μίλησε επίσης για το νοσοκομείο, το οποίο είχε 50 γιατρούς, σήμερα έχει 72 και στόχος είναι την επόμενη περίοδο να είναι περισσότεροι από 90 μέσα από τις προσλήψεις που θα γίνουν για όλη την Ελλάδα.

Η 26η Μαϊου θα είναι μόνο η αρχή για τη μεγάλη νικηφόρα πορεία για να χτίσουμε έξω από τα μνημόνια την Ελλάδα των πολλών. Πλησιάζοντας προς την κάλπη των ευρωεκλογών, το βράδυ της 26ης Μαϊου, κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους, εκείνοι που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και ξενοδόχος είναι ο ελληνικός λαός. Εκείνοι θα προσπαθούν να δικαιολογηθούν για τις προβλέψεις τους” είπε ο κ. Τσίπρας.
Μετά την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας πήγε στο δημαρχείο της πόλης όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Καρδίτσας και εκ νέου υποψήφιο κ. Φώτη Αλεξάκο.

Μοιράσου το άρθρο: