Έργα 13 εκ. ευρώ υλοποίησε στον τομέα υγείας στη Μαγνησία η Περιφέρεια Θεσσαλίας
16 Μαΐ 2019
Βόλτα στο κέντρο της πόλης και ομιλία στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού
16 Μαΐ 2019

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, μπροστά στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και στις Ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου. Η κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που αφού έκανε αναφορά στις συνέπειες από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ μεταξύ ανέλυσε τους λόγους που πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ τονίζοντας: «Μόνο η λαϊκή ορμή με το ΚΚΕ, με τα ΚΚ σ’ άλλες χώρες, μπορεί να φράξει το δρόμο στο φασισμό, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό που είναι η άλλη όψη του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου. Σας καλούμε, όχι μόνο να ψηφίσετε ΚΚΕ, αλλά να διακινήσετε, να διαδώσετε τις θέσεις του, γιατί Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου. Είναι ΝΑΙ στην Ελλάδα με το λαό και για το λαό».
Στη συνέχεια ο Βασίλης Κρανιάς, υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας με την Λαϊκή Συσπείρωση στον χαιρετισμό του κατήγγειλε τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται στον δήμο Καρδίτσας, περιέγραψε τον δήμο που θέλουμε και κάλεσε όλους να ψηφίσουν: «Λαϊκή Συσπείρωση και την πρώτη Κυριακή και τη δεύτερη, Λαϊκή Συσπείρωση θα είμαστε και μέσα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, σε όποια θέση και αν μας βάλετε με την ψήφο σας και θα αντιπαλεύουμε την πολιτική που θα προωθούν όλοι μαζί οι άλλοι συνδυασμοί.
Ούτε λεπτό να μην πάει χαμένο μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες στις 26 του Μάη, αλλά και την δεύτερη Κυριακή όπου θα περάσουν συνδυασμοί που στηρίζει το κόμμα μας».
Ο Ρίζος Μαρούδας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, μίλησε για τις αγροτικές πολιτικές που εφαρμόζει η ΕΕ και οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν οδηγήσει στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και της Καρδίτσας.
Τέλος ο Τάσος Τσιαπλές μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε στις πολιτικές της πλειοψηφίας της περιφέρειας Θεσσαλίας που ευνοούν τους λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες στην Θεσσαλία, «τα κονδύλια που μοιράζει η περιφέρεια και τα έργα που διαφημίζει ο κ. Αγοραστός, τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου εξυπηρετούν κυρίως, στους κλάδους των ΑΠΕ, της Αγροτοδιατροφής, του Τουρισμού, των Μεταφορών, των αστικών αναπλάσεων.
Οι πολλοί και στο Ν. Καρδίτσας, βίωσαν και βιώνουν την ανεργία, την μερική απασχόληση, την μείωση μισθών και συντάξεων, πολλοί μικρομεσαίοι γεωργοκτηνοτρόφοι το ξεκλήρισμα, την δραστική μείωση του εισοδήματος του αγροτοπαραγωγού και του αυτοαπασχολούμενου, την άγρια φοροληστεία, την υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας με τα μεγάλα προβλήματα των ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ του νομού.» Γι’ αυτό κατέληξε ο Τάσος Τσιαπλές «Τώρα μόνο μπροστά. Κάντε την πραγματική διαφορά, ρίξτε κόκκινο στο μαύρο της εκμετάλλευσης, στο μαύρο της μιζέριας, στο μαύρο του φασισμού και του συστήματος που τον ταΐζει. Τώρα ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και στους δήμους, ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές!»
Η συγκέντρωση έκλεισε με κάλεσμα για το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ το Σάββατο 18 Μαΐου στις 19:30 στην Πλατεία Παυσιλίπου, και για το Πολιτικό Μνημόσυνο του Χαρίλαου Φλωράκη, την Κυριακή 2 Ιούνη στις 11 πμ στο Παλιοζογλώπι Ραχούλας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι της συγκέντρωσης προηγήθηκε μαζικό άνοιγμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην περιοχή, με εξορμήσεις, περιοδείες και ομιλίες σε τόπους δουλειάς και εκπαίδευσης, στις συνοικίες της πόλης και τα χωριά της περιοχής.

Μοιράσου το άρθρο: