Μαρία Σαμαρά: Να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας
12 Μαΐ 2019
ΚΚΕ μ-λ: Δεν επιλέγουμε κανένα «σωτήρα» δήμαρχο. Λευκό στις κάλπες των δημοτικών εκλογών
12 Μαΐ 2019

H “Φροσύνη” με τη Σύνθια Μπατσή στο Lab Art

Μοιράσου το άρθρο:

To Lab Art theater παρουσιάζει την τελευταία του παραγωγή για τη σεζόν 2018-2019! Μια παράσταση που αποκόμισε εγκωμιαστικά σχόλια από θεατές και κριτικούς στην Αθήνα, έρχεται στο Βόλο: “Φροσύνη”. Η καθηλωτική παράσταση μονόλογος της Σύνθιας Μπατσή σε σκηνοθεσία Λάζαρου Βαρτάνη και Στέφανου Παπατρέχα ανεβαίνει για δύο βράδια, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου στο Lab Art.
Lab Art Theater, Πολυχώρος Τσαλαπάτα

 

Μία νεαρή γυναίκα ηθοποιός στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού ετοιμάζει ένα μονόλογο με αφορμη την Κυρά-Φροσύνη. Το ιστορικό πρόσωπο θρύλο των Ιωαννίνων που πνίγηκε από τον Αλί Πασά στη λίμνη Παμβώτιδα εξαιτίας του έρωτά της για τον γιο του, Μουχτάρ.

Ψάχνοντας πληροφορίες και υλικό για εκείνη, βρίσκει πράγματα που τη γοητεύουν. Δοκιμάζει ρούχα, στάσεις, φωνές από την τελευταία νύχτα της Φροσύνης, προβάλει τις σκέψεις πάνω στη ζωή, το γάμο, τα παιδιά της και τις απαιτήσεις των άλλων για εκείνη, τις απαιτήσεις του έρωτά της.

Πια δεν είναι η ηθοποιός, δεν είναι η Φροσύνη.
Είναι μια γυναίκα δέσμια των επιθυμιών τόσο των γύρω της, όσο και των δικών της. Μια γυναίκα που της μέλλεται να πνιγεί, να μείνει στη μνήμη όλων ως αυτό που οι άλλοι κατάλαβαν.

«Η πόρνη, η γυναίκα που πρόδωσε την πατρίδα, η ξεδιάντροπη… Κι εγώ σαν ένα παιδί σε ένα σταυροδρόμι, μόνη, μετέωρη ανάμεσα σε όλα αυτά.
Σαν απλός θεατής της ζωής μου»

Συντελεστές:
Κείμενο: Στέφανος Παπατρέχας
Σκηνοθεσία: Λάζαρος Βαρτάνης – Στέφανος Παπατρέχας
Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Εμπεδοκλή
Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Φωτογραφίες – Trailer – Σχεδιασμός αφίσας: Ναταλία Β.
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Καναβός
Στην παράσταση ακούγεται η φωνή του Αιμίλιου Χειλάκη

Στο βασικό ρόλο ερμηνεύει η Σύνθια Μπατσή .

 

Μοιράσου το άρθρο: