Το πρόγραμμά του για τη Ν. Ιωνία παρουσίασε ο Απ. Παπαδούλης
6 Μαΐ 2019
Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών: Είμαστε εδώ και κάναμε ψηφοδέλτιο
6 Μαΐ 2019

Ποδηλατικός γύρος Πηλίου το Σάββατο 11 Μαΐου

Μοιράσου το άρθρο:

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου σε συνεργασία με την επιχείρηση «Bike Service» διοργανώνει το Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 ποδηλατικό αγώνα μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα (“Brevet”) συνολικής απόστασης 200 χλμ. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 07:00 από την παραλία του Βόλου (καφετέρια Green Park, δίπλα στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και αφού κάνει έναν κύκλο γύρω από τον Βόλο, θα περάσει κατόπιν από Αγριά, Κάτω και Άνω Λεχώνια, Άγ. Βλάσιο, Αγ. Γεώργιο Νηλείας, Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές, Κορώπη, Αφέτες, Αργαλαστή, Μετόχι, Λαύκο, Μηλίνα, Χόρτο, Αργαλαστή, Νεοχώρι, Ξουρίχτι, Τσαγκαράδα, Μούρεσι, Κισσό, Αγ. Δημήτρη, Ανήλιο, Μακρυρράχη, Χορευτό, Ζαγορά, Χάνια, Πορταριά και θα τερματίσει πάλι στο ίδιο σημείο στον Βόλο.

Τα brevet είναι ποδηλασία μη ανταγωνιστική, μεγάλων αποστάσεων, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό. Ξεκινούν από διαδρομές 200 χλμ. με 13,5 ώρες χρόνο περιορισμού, 300 χλμ. με 20 ώρες, 400 χλμ. με 27 ώρες, 600 χλμ με 40 ώρες και 1000 χλμ με 75 ώρες περιορισμό. Ξεκίνησαν το 1891, η διαδρομή ήταν το Paris-Brest-Paris (PBP) το οποίο ενέπνευσε τους μοντέρνους Ολυμπιακούς ποδηλατικούς αγώνες και το Tour de France. Μερικές φορές τα brevet, ονομάζονται και randonnées, μια λέξη χωρίς ακριβή μετάφραση στα αγγλικά, αλλά συνώνυμη της περιήγησης, της περιπέτειας και της περιπλάνησης. Η αυτάρκεια είναι σημαντικό προσόν για κάθε έναν που θα συμμετέχει σε ένα brevet. Εξωτερική βοήθεια επιτρέπεται μόνο στα σημεία ελέγχου του αγώνα, τα οποία συνήθως είναι σε αποστάσεις 50 χλμ. μεταξύ τους και είναι σχεδιασμένα ώστε να κρατάνε τους αναβάτες στην σχεδιασμένη διαδρομή η οποία πρέπει να ακολουθηθεί επ’ ακριβώς. Στα σημεία ελέγχου – που μερικά μπορεί να είναι και κρυφά – ο κάθε αναβάτης έχει την προσωπική του κάρτα brevet, πάνω στην οποία μπαίνει σφραγίδα, ώστε να δείξει ότι κρατούσε τη σωστή διαδρομή μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο. Εκτός από τον συνολικό περιορισμό χρόνου, κάθε σημείο ελέγχου έχει κάποιο χρονικό διάστημα «ανοίγματος» και «κλεισίματος», μέσα στο οποίο πρέπει να περάσει ο κάθε αναβάτης.

Τη διοργάνωση του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος έχει αναλάβει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου στο πλαίσιο ομώνυμου πρότζεκτ υπό τον συντονισμό του εκπαιδευτή του πληροφορικού γραμματισμού κ. Ζήκου Γιώργου. Πρόκειται για μια ιδέα κι ένα σχέδιο που υπήρχε εδώ και περίπου ένα χρόνο ώσπου να ωριμάσει και να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. Καθοριστική είναι η συμβολή των εκπαιδευόμενων του σχολείου στην όλη διοργάνωση, καθώς είναι αυτοί που θα στελεχώσουν την εκκίνηση, τον τερματισμό και τα σημεία ελέγχου, θα προετοιμάσουν τις κάρτες των αθλητών και όλα τα απαραίτητα έγγραφα, θα φροντίσουν για την τροφοδοσία των ποδηλατών και γενικά θα έχουν το συντονισμό και τον έλεγχο όλης της διοργάνωσης. Το brevet Πηλίου αποτελεί, εκτός από ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για την περιοχή μας και μια σπουδαία ευκαιρία μάθησης για τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου καθώς θα αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες στη διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος.

 

Μοιράσου το άρθρο: