Δ. Κουρέτας: Η διοίκηση Αγοραστού εγκατέλειψε το Πουρί και τις δύο φορές την επομένη των εκλογών
25 Απρ 2019
Υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Αχ. Μπέου ο Κώστας Λούλης
25 Απρ 2019

ΔΕΥΑΜΒ: «Επικίνδυνα ανίδεος περί τα δημοτικά πράγματα ο κ. Παπαδούλης»

Μοιράσου το άρθρο:

Το γεγονός ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, κ. Απόστολος Παπαδούλης δεν γνωρίζει καλά τα δημοτικά πράγματα και δη ζητήματα που αφορούν στη ΔΕΥΑΜΒ, καταγγέλλει μέσω δελτίου τύπου η διοίκηση της επιχείρησης, απαντώντας σε όσα ανέφερε ο κ. Παπαδούλης, στο πλαίσιο συνέντευξής του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, στις 23 Απριλίου 2019.

Η ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνει ότι με το νομικό της επιτελείο έχει αντικρούσει μία σειρά διεκδικήσεων με επιτυχία καθώς  έχει κερδίσει τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των δικών, ενώ στις υπόλοιπες αναμένονται οι αποφάσεις. Οι δικαστικές αποφάσεις και τα δικόγραφα είναι δημόσια έγγραφα και μπορούν να αναζητηθούν ευχερώς, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά:
«Στις 23.04.2019 και σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό astratv ο κατά τη διάρκεια ενός ανερμάτιστου μικροπολιτικού λόγου, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Α Παπαδούλης απέδειξε πόσο επικίνδυνα ανίδεος είναι περί τα δημοτικά πράγματα και δη σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τη ΔΕΥΑΜΒ. Σε απάντηση των δηλώσεών του αναφορικά με τη ΔΕΥΑΜΒ έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:

Ο νεόκοπος περί τα δημοτικά κ. Παπαδούλης μην έχοντας τι άλλο να προσάψει στη ΔΕΥΑΜΒ, προφανώς εξυπηρετώντας συγκεκριμένο σκοπό, ανακάλυψε σήμερα τις τιμολογημένες και φορολογημένες και ανηρτημένες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αμοιβές των δικηγόρων που χειρίζονται, κατά γενική παραδοχή, με επιτυχία, τις υποθέσεις της ΔΕΥΑΜΒ. Η ΔΕΥΑΜΒ με το νομικό της επιτελείο, το οποίο απέδειξε στην πράξη, και όχι απλά στα λόγια, ότι απαρτίζεται από εξαιρετικούς και πολύ υψηλού επιπέδου νομικούς, κλήθηκε το έτος 2018, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Παπαδούλης, έως και σήμερα να αντικρούσει καθημερινά αναγκαστικές εκτελέσεις, συντηρητικές κατασχέσεις, αγωγές, διαταγές πληρωμής, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, προσφυγές, αιτήσεις ακυρώσεως και μηνύσεις, στα αστικά, ποινικά και διοικητικά δικαστήρια, στον Άρειο Πάγο και στο ΣτΕ έχοντας απέναντί του περί τους 200 αντιδίκους, προβαίνοντας σε πάνω από 200 δικαστικές και εξωδικαστικές ενέργειες, αντικρούοντας διεκδικήσεις αντιδίκων περί τα 20.000.000 ευρώ. Αρκεί μόνο να του θυμίσουμε τα 11.000.000 ευρώ που διεκδικεί με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου η ΕΡΓΗΛ και τα 5.000.000 ευρώ που διεκδικούν ως αναδρομικά οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ. Τον πληροφορούμε για να χαρεί ή να λυπηθεί (αναλόγως των πραγματικών διαθέσεών του) ότι η ΔΕΥΑΜΒ έχει κερδίσει τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των δικών, ενώ στις υπόλοιπες αναμένονται οι αποφάσεις. Οι δικαστικές αποφάσεις και τα δικόγραφα είναι δημόσια έγγραφα και μπορούν να αναζητηθούν ευχερώς.

Μας προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη το πώς ο κ. Παπαδούλης συμπεραίνει ότι η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ δεν πάει καλά, παρά το ότι ανεστάλη η εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ κατάσχεση της ΕΡΓΗΛ με την υπ’ άρ. 8361/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (σημειωτέον ότι η ΕΡΓΗΛ έχει προβεί σε 8 προσπάθειες κατάσχεσης μέσα σε ένα χρόνο), παρόλο που ανεκόπη η επίθεση της ΕΡΓΗΛ με την υπ’αρ.94/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, παρόλο που περιμένουμε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας (και όχι του Διοικητικού Εφετείου όπως ενημέρωσε τον κ. Παπαδούλη το νομικό του επιτελείο), με την οποία η ΔΕΥΑΜΒ διεκδικεί εντόκως την επιστροφή περί των 6.500.000 ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέντων. Είναι προφανές ότι η υπόθεση στράβωσε για την εργολαβική εταιρεία και γι΄ αυτό λυπάται ο κ. Παπαδούλης και λέει ότι δεν πάει καλά! Το αποκορύφωμα όλων όμως είναι ότι ο κ .Παπαδούλης θέλει να εγγράψει τις απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ που δεν οφείλει η ΔΕΥΑΜΒ, στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΜΒ και είπε μάλιστα ότι έχει εξαντληθεί σαν θέμα! Δηλαδή ο κ. Παπαδούλης ως γνήσιος υπερασπιστής του κεφαλαίου θέλει να αποδεχτεί η ΔΕΥΑΜΒ ότι οφείλει τα εκατομμύρια που διεκδικεί η ΕΡΓΗΛ! Ωραίος υποψήφιος για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του Δήμου!

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι ο κ. Παπαδούλης διεκδικεί την ψήφο του Βολιώτη και της Βολιώτισσας έχοντας παντελή άγνοια περί τα δημοτικά πράγματα, αλλά κυρίως έχοντα ήδη προαποφασίσει να χαρίσει δημοτικό χρήμα που δεν οφείλεται σε ιδιώτες.

Και μία τελευταία συμβουλή καλό θα ήταν να αλλάξει το νομικό του επιτελείο που ισχυρίστηκε ότι έχει ο κ. Παπαδούλης ή να ρωτήσει κανέναν πιο σοβαρό νομικό για να μη εκτίθεται άλλη φορά έτσι.»

Μοιράσου το άρθρο: