Νέα εποχή στις συνθήκες διαβίωσης και υγείας για το Δήμο Αλοννήσου
24 Απρ 2019
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής στο Βόλο
24 Απρ 2019

Το κρουαζιερόπλοιο “Le Bougainville” στο λιμάνι του Βόλου

Μοιράσου το άρθρο:

Σήμερα στις 07:45 το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο “Le Bougainville”, σημαίας Γαλλίας. . Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο Βόλο από την Πάρο και θα αποπλεύσει στις 18:30 για τη Μύκονο. Μεταφέρει 178 επιβάτες και έχει 117 άτομα πλήρωμα.

Το τμήμα τουρισμού της Αντιδημαρχίας Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου Βόλου υποδέχτηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2019. Για την υποδοχή διοργανώθηκε νηστίσιμο ελληνικό πρωινό σε συνεργασία με το ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ   που ετοίμασε το Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης  και  ο Αγροτικός Συνεταιρισμός  Ζαγοράς Πηλίου χορήγησε τα διάσημα μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ. Παράλληλα μοιράστηκαν χάρτες και έντυπα της περιοχής.
Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου επισκέφτηκαν το κέντρο και την παραλία του Βόλου, τα χωριά του Πηλίου και τα Μετέωρα.

Λιγότερα από άλλες χρονιές τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος

Το κρουαζιερόπλοιο  Le Bougainville είναι το πρώτο από τις 24 προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου για τη φετινή τουριστική περίοδο. Το επόμενο αναμένεται να καταπλεύσει την Πρωτομαγιά.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η τουριστική πράκτορας και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Θέκλα Καμένου, η μείωση αυτή στον αριθμό των κρουαζιεροπλοίων έχει σχέση σε μεγάλο βαθμό με την προετοιμασία των προηγούμενων ετών και τις βάσεις που τέθηκαν από τους υπευθύνους της κρουαζιέρας. “Στη Σαντορίνη μου έλεγαν έχουν προβλήματα καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα. Στη Σκιάθο η Fraport δεν έχει τελειώσει τα έργα στο αεροδρόμιο και φέτος το check in θα γίνεται σε κιόσκια. Στο Βόλο έμειναν πολλά πράγματα στάσιμα. Με προηγούμενη διοίκηση υπήρχε κάποια κινητικότητα με επαφές με εταιρείες κρουαζιέρας και διεθνή φόρα, αλλά τώρα παρατηρείται στασιμότητα”, τόνισε η κ. Καμένου.

Επιπλέον ανέφερε ότι καθυστερεί χαρακτηριστικά ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου με την εκπόνηση διαφόρων σχεδίων ανάπτυξης του λιμανιού ή των υποπαραχωρήσεων, αφήνοντας πίσω υποδομές που αφορούν την κρουαζιέρα. Επιπλέον επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί προορισμό κρουαζιέρας και λόγω της υψηλής φορολογίας: “Γνωρίζετε ότι εταιρείες επιλέγουν την Τουρκία, την Αίγυπτο ή και το Ισραήλ απλά και μόνο επειδή τους προσφέρονται φοροαπαλλαγές;” εξήγησε.

 

Μοιράσου το άρθρο: