Β. Τσιάκος: Αξίζουμε ένα καθαρότερο Δήμο – Επίσκεψη στην υπηρεσία καθαριότητας
24 Απρ 2019
Η δουλειά και τα αποτελέσματα της 5ετίας, εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον
24 Απρ 2019

Συνδικάτα εργατών, όχι εργοδοτών – Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου

Μοιράσου το άρθρο:

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από αντιπροσωπία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, για να καταγγείλει “τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ που όχι μόνο στηρίζει τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ αλλά και αποτελεί κομμάτι αυτής. Με την παρουσία εργαζομένων απαιτήσαμε να αποπεμφθεί από μέλος του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας η πρόεδρος του Σωματείου «Βοήθεια στο σπίτι», που είναι αποδεδειγμένα εργοδότης και έχει στην κατοχή της το 51% ομορρύθμου εταιρείας παροχής υπηρεσιών ειδικής αγωγής. Φυσικά η απάντηση που πήραμε ήταν αρνητική και αναμενόμενη, αφού η πλειοψηφία του ΔΣ θεωρεί νόμιμη και φυσική την παρουσία των εργοδοτών μέσα στα Σωματεία των εργαζομένων. Φτάνουν σε σημείο να κουρελιάζουν ακόμα και το ίδιο το καταστατικό του Εργατικού κέντρου, που απαγορεύει οποιαδήποτε ανάμειξη των εργοδοτών στα Σωματεία των εργαζομένων μόνο και μόνο, για να στηρίξουν την παρέμβαση των εργοδοτών μέσα στα Σωματεία.
Καλούμε τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη, να συσπειρωθούν στο ταξικό εργατικό κίνημα και να διεκδικήσουν Σωματεία που θα παλεύουν για τα συμφέροντα των εργατών και όχι των εργοδοτών”.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μοιράσου το άρθρο: