Σύσταση Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας Μαγνησίας
24 Απρ 2019
Καταστράφηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την αστυνομία
24 Απρ 2019

60 εκατ. ευρώ για 58 έργα ενεργειακής αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων- Οι Δήμοι Μουζακίου και Σοφάδων στους ευνοημένους

Μοιράσου το άρθρο:

Με 60 εκατ. ευρώ πρόκειται να χρηματοδοτηθούν 58 έργα στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων – Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η ένταξη 51 προτάσεων που αφορούν σε παρεμβάσεις ενεργειακής απόδοσης σε κλειστά γυμναστήρια προϋπολογισμού 55.6 εκατ € και 7 προτάσεων που αφορούν σε ανοικτά κολυμβητήρια προϋπολογισμού 4,8 εκατ € .
Η δράση χρηματοδοτεί Επεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας, όπως πχ επεμβάσεις επί του κελύφους με προσθήκη μόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέους υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικατάσταση συστήματος καυστήρα/λέβητα/σωληνώσεων με σύστημα που επιτρέπει χρήση ΑΠΕ, αντικατάσταση παλαιού συστήματος κλιματισμού, παθητικά ηλιακά συστήματα κτλ. Επίσης δράσεις Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), όπως πχ εγκατάσταση ταυτόχρονης παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας υψηλής αποδοτικότητας, κατασκευή εγκατάστασης εκμετάλλευσης της παραγόμενης θερμικής ενέργειας από ΣΗΘΥΑ ήκαι ΑΠΕ για παραγωγή ψύξης.
Ο Δήμος Μουζακίου εντάσσεται με 750.000€ για το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου Μουζακίου» ενώ ο Δήμος Σοφάδων με 515.000€ για το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων».
Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη 23 Απριλίου ο Νομός Καρδίτσας επιχορηγήθηκε από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ με το συνολικό ποσό των 2.129.200€. Υλοποιούνται σε όλη τη χώρα, έργα που χρόνιζαν εδώ και δεκαετίες και αφορούν σε υποδομές κρίσιμες για τη βελτίωση ζωής των πολιτών και τη δίκαιη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Είναι η πρώτη φορά που υλοποιούνται τόσο σημαντικά έργα σε στενή συνεργασία με τους ΟΤΑ, με βάση συγκεκριμένα αιτήματα και δεν μοιράζονται χρήματα δεξιά και αριστερά, όπως γινόταν στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αργιθέας επιχορηγείται με 229.100€, ο Δήμος Καρδίτσας με 787.600€, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα με 181.200€, ο Δήμος Μουζακίου με 242.300€, ο Δήμος Παλαμά με 286.500€ και τέλος ο Δήμος Σοφάδων με 402.500€.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

Μοιράσου το άρθρο: