Χρηματοδότηση δύο έργων 1,1 εκ. ευρώ για τη Μαγνησία
22 Απρ 2019
Καταδίκη 78χρονου για παρενόχληση ανηλίκου
23 Απρ 2019

ΚΝΕ Μαγνησίας: Να φτιαχτεί τώρα δημοτικό γήπεδο στις δημοτικές κοινότητες Αργαλαστής και Σηπιάδος

Μοιράσου το άρθρο:

Το γεγονός ότι στις δημοτικές κοινότητες Αργαλαστής και Σηπιάδας δεν υπάρχει οργανωμένος αθλητικός χώρος, επισημαίνει σε σχετικό δελτίο τύπου το Τομεακό Συμβούλιο Μαγνησίας της ΚΝΕ. Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, η οργάνωση στην προσπάθειά της να διοργανώσει τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 στις συγκεκριμένες περιοχές, δεν κατάφερε να βρει έναν οργανωμένο αθλητικό χώρο για να πραγματοποιηθούν οι αγώνες.

 

Αναλυτικότερα:

“Αυτήν την περίοδο διεξάγονται τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ με σύνθημα «Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου. Με δυνατό ΚΚΕ κάνε τη διαφορά!». Αυτό είναι και το κάλεσμα που απευθύνει η ΚΝΕ στους μαθητές μπροστά στα φετινά Μαθητικά Φεστιβάλ, που θα απλωθούν σε πόλεις, γειτονιές, χωριά όλης της χώρας. Για την Μαγνησία οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο την Παρασκευή 17 Μάη, στη παραλία.

Στις δημοτικές κοινότητες Αργαλαστής και Σηπιάδος στο Νότιο Πήλιο όπου επιχειρήσαμε να πραγματοποιήσουμε τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 (…κόντρα στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και φασισμό), βρήκαμε ένα σοβαρό εμπόδιο (!!) Η Οργάνωσή μας μετά από «εξονυχιστική» έρευνα δεν κατάφερε να βρει έναν οργανωμένο αθλητικό χώρο για την διεξαγωγή της εκδήλωσης. Δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά ρωτάμε: Είναι δυνατόν το 2019 οι νέοι άνθρωποι μιας περιοχής να μην έχουν ένα χώρο μα αθληθούν;

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζει πλήρως τη συντήρηση και λειτουργία των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων στα επιχειρηματικά σχέδια και τις ανάγκες του κεφαλαίου. Δίνει τη δυνατότητα να προχωρούν οι ΠΑΕ – ΚΑΕ σε παρεμβάσεις που εξυπηρετούν τη δική τους επιχειρηματική δράση, καθιερώνοντας την ανταποδοτική τους λειτουργία. Από κοντά και οι «τοπικοί άρχοντες» που στήριξαν αυτήν την πολιτική υποβάθμισης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Δεν μπορεί ο Αθλητισμός να εξαρτάται από τους ”σωτήρες” χορηγούς, δεν μπορεί να νομιμοποιείται ο τζόγος, ως αρωγός και ευεργέτης της αθλητικής δραστηριότητας. Τι σχέση έχουν όλα αυτές οι κατευθύνσεις της Ε.Ε του κεφαλαίου, με τη Φυσική Αγωγή, την άσκηση και τον Αθλητισμό; Εδώ δεν υπάρχει ένα γήπεδο να παίξουμε μπάλα…

Δεν είναι κάτι διαφορετικό από την άθλια κατάσταση στα σχολεία, με τις τραγικές ελλείψεις καθηγητών και υποδομών, την υποχρηματοδότηση, που επιδεινώνει το νέο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Παιδείας. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από τις δυσκολίες που έχουν τα αθλητικά σωματεία στη γειτονιά, στο χωριό σε αθλητικό υλικό και σε υποδομές. Την ίδια ώρα που η λαϊκή οικογένεια πληρώνει όλο και περισσότερο για την άσκηση και την υγεία των παιδιών της.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους νέους και τις νέες να παρέμβουν δυναμικά για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αφορά τη ζωή τους. Τέτοιο ζήτημα είναι και ο αθλητισμός, να απαιτήσουν την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Φυσική Αγωγή στην Εκπαίδευση και στα αθλητικά σωματεία, την εξασφάλιση τώρα των αναγκαίων αθλητικών υποδομών παντού, να φτιαχτεί τώρα νέο δημοτικό γήπεδο στην περιοχή μας. Η ΚΝΕ απευθύνει σε όλους τους νέους και τις νέες, κάλεσμα στήριξης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, στην Περιφέρεια, στους Δήμους και τις κοινότητες με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ και δυνατό ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση της φτώχειας, των μνημονίων, των πολέμων, του τσακίσματος της ζωής μας.”

Μοιράσου το άρθρο: