Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Παλαμά
22 Απρ 2019
Αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης του έργου μετατροπής του πρώην 1ου Λυκείου σε Δημαρχείο Καρδίτσας
22 Απρ 2019

ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Όσο περισσότερο μιλάει ο κ. Μητσοτάκης, τόσο περισσότερο εκτίθεται

Μοιράσου το άρθρο:

Αποκαλυπτικός για τις προθέσεις της ΝΔ σχετικά με τους εργαζομένους ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο 9ο Οικονομικό Συνέδριο της Λευκωσίας. «Η κυβέρνηση αυτή δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος. Και με πάσα ειλικρίνεια, δεν θέλω μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. Οι νέοι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς», ανέφερε και πρόσθεσε: «Με το δώρο των Χριστουγέννων επί της ουσίας μετατρέπουν τους πολίτες σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος. Αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών». «Επομένως», συνέχισε «εάν χρειάζεται να κάνουμε κάποια εξισορρόπηση στην κοινωνική μας πολιτική, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων με ευκαιρίες αντί για ένα δώρο, το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι διαθέσιμο για πάντα».
Αλήθεια δεν γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι το δώρο δεν είναι παροχή; Δεν γνωρίζει ότι είναι λεφτά των εργαζομένων που παρακρατούνται από τις αποδοχές τους και τους επιστρέφονται με τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας; Αυτές οι επιστροφές καταργήθηκαν ή κουτσουρευτήκαν από την τρόικα γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου που έφερε το Μνημόνιο δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει ότι δεν πρόκειται για πρόσθετες παροχές, αλλά για τρόπο καταβολής αποδοχών. Ο Μητσοτάκης όμως τα ξεπερνάει κι αυτά. Θεωρεί όχι μόνο περιττό, αλλά και επιβλαβές το δώρο. Νομίζει ότι είναι μέρος του… πελατειακού συστήματος. Δηλαδή παίρνουμε από τους εργαζομένους και τα δικά τους λεφτά. Και αφήνουμε στη καλή θέληση των εργοδοτών την επιβίωσή τους.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι εχθρικό προς την κοινωνική πλειοψηφία. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται μέρα με τη μέρα πόσο επικίνδυνη είναι η σύμπλευση της ΝΔ με ολιγαρχικά συμφέροντα. Αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πήρε μία σειρά από μέτρα για την αποκατάσταση των μνημονιακών αδικιών, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και οι χιλιάδες στοχευμένες προσλήψεις σε εξαιρετικά ευαίσθητους και κρίσιμους τομείς. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δήμους, η οποία θα ψηφιστεί σύντομα στη Βουλή, ενώ μετά τις Ευρωεκλογές θα ακολουθήσουν και νέα μέτρα με κοινωνικό πρόσημο. Όσοι κάνουν λόγο για προεκλογικές παροχές και επιδοματική πολιτική, είτε δεν έχουν κατανοήσει την κοινωνική καταστροφή που προκάλεσαν τα μνημόνια, είτε αδιαφορούν πλήρως λόγω της ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας τους, όπως είναι η περίπτωση του κ. Μητσοτάκη.
Είναι αναμφισβήτητα θετικό το γεγονός ότι σιγά σιγά αποκαλύπτεται το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, που δεν είναι τίποτα άλλο από τη διάλυση των δυνάμεων της εργασίας, την εφαρμογή ενός ασφαλιστικού προγράμματος τύπου Πινοσέτ σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Ο λαός όχι μόνο δεν έχει τίποτα να περιμένει, αλλά αντιθέτως έχει πάρα πολλά να χάσει από μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γιατί το πρόγραμμά της είναι εχθρικό προς την κοινωνική πλειοψηφία.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

Μοιράσου το άρθρο: