Μεγάλη Τρίτη – Το Τροπάριο της Κασσιανής
22 Απρ 2019
ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Όσο περισσότερο μιλάει ο κ. Μητσοτάκης, τόσο περισσότερο εκτίθεται
22 Απρ 2019

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Παλαμά

Μοιράσου το άρθρο:

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το δήμο Παλαμά με επικεφαλής τον Άρη Πολυγένη, αλλά και οι επιπτώσεις των πολιτικών της ΕΕ στους μικρομεσαίους αγρότες. Την εκδήλωση άνοιξε ο Βασίλης Μητράκος γραμματέας της ΚΟΒ Παλαμά και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που κάλεσε «σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση σε όλες τις κάλπες να καταδικασθεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων, Ε.Ε, περιφέρειας και δήμων, που μας οδηγεί στη φτώχεια και στην καταστροφή.»
Ο Αστέρης Χαλάτσης, υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στη περιφέρεια Θεσσαλίας που μεταξύ των άλλων τόνισε: «Ο συνδυασμός της Ν.Δ με τον κ. Αγοραστό, που έχει τη διοίκηση της περιφέρειας, υπηρέτησε πιστά, σε σύμπλευση με όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την Ε.Ε, την κυρίαρχη πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, όπως και την περίφημη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, που προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό της αστικής τάξης με όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. Αλλά και οι άλλες παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου κινούνται περίπου στη ίδια ρότα. Όλοι τους σχεδόν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν, τις αντιλαϊκές πολιτικές που τσάκισαν την ζωή μας και «μαλώνουν» για τον αριθμό των έργων, την απορροφητικότητα των κονδυλίων, κρύβοντας ότι αυτά υπηρετούν τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, βάζοντας στην άκρη τις λαϊκές ανάγκες.Θέλουμε να σημειώσουμε πως τα έργα που έγιναν και οι υπηρεσίες που παρασχέθηκαν ήταν πολύ μακριά και πίσω από τις ανάγκες του λαού. Όσα έγιναν, έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν. Η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως προκύπτει από δικά τους στοιχεία, ήταν μικρή και ανεπαρκής, σε συνθήκες αυξημένων αναγκών των Θεσσαλών. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές θα συνεχίσουν να είναι χαμηλές τουλάχιστον έως το 2023 αφού η περιφερειακή αρχή είναι εναρμονιζόμενη πλήρως με την απαίτησή της κυβέρνησης και της Ε.Ε, να υποβάλει ισοσκελισμένα στόχους εσόδων -εξόδων για τα έτη 2020-2023.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ:
• Αντιπαρατεθήκαμε με βάση τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργατών , των άνεργων, των συνταξιούχων θέτοντάς τα στο περιφερειακό συμβούλιο, διεκδικώντας λύσεις
• Αναδείξαμε το αίτημα την νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο που δεν το στήριξαν Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι υπέρ του ανοίγματος πολλές Κυριακές.
• Στηρίξαμε τους δίκαιους αγώνες και τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους και την εξασφάλιση της διάθεσής τους, για την μείωση του κόστους παραγωγής, της βαριάς φορολογίας και των ασφαλιστικών τους εισφορών, για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με πλήρη αποζημίωση από τις ζημιές, καταδικάσαμε την ποινικοποίηση των αγώνων τους.
• Αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες της Περιφέρειας, των κυβερνήσεων και της Ε.Ε, για την απουσία σχεδιασμού, χρηματοδότησης και έργων προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, από τους σεισμούς, τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, και καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία, που δεν έγιναν δεκτές, αφού θεωρούν τόσο η περιφερειακή αρχή της Ν.Δ, όσο και η κυβέρνηση και η Ε.Ε, ότι αυτά τα έργα κοστίζουν όπως λένε, εννοώντας, ότι δεν προσφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, θυσιάζοντας στην κυριολεξία την ζωή και τις λαϊκές περιουσίες. . Αλλά είναι γνωστό πως οι κατευθύνσεις της ΕΕ δεν θεωρούν επιλέξιμα τέτοιου είδους έργα
• Καταθέσαμε προτάσεις-διεκδικήσεις, για κατασκευή σχολείων, παιδικών σταθμών, σπουδαστικών εστιών, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, δωρεάν. Δομών δημόσιας υγείας-πρόνοιας, δημόσιων δωρεάν υποδομών αθλητισμού, πολιτισμού, για ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου σε δημόσιες-δημοτικές εκτάσεις, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, την ανακατασκευή του επαρχιακού & αγροτικού οδικού δικτύου.
• Αποκαλύψαμε την στήριξη της περιφερειακής αρχής της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, των ΑΝΕΛ και της Χ.Α, στους επικίνδυνους Αμερικανονατοικούς σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της κυβέρνησης σ’ αυτούς, στην εγκατάσταση των αμερικανικών DRONES στην 110 Π.Μ της Λάρισας. Αρνήθηκαν να βγει ψήφισμα που ζητούσε την απομάκρυνσή τους από το έδαφος της χώρας μας και την απεμπλοκή της από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. .
Επιμένουμε να έχουμε σαφή και αταλάντευτο προσανατολισμό στον αγώνα μας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και τώρα και μετά τις εκλογές. Βάζουμε σε προτεραιότητα την ανάγκη του λαού της Θεσσαλίας να έχει παροχές Υγείας στο ύψος των αναγκών του.
Βάζουμε σε προτεραιότητα την ανάγκη των αγροτών να μπορούν να μπουν μέσα στα χωράφια τους, να συνεχίσουν τις καλλιεργητικές δραστηριότητες
Βάζουμε σε προτεραιότητα την ανάγκη ο λαός της Θεσσαλίας, να μετακινείται σε δρόμους ασφαλείς, να έχει ρεύμα φτηνό και όχι να αποδεχθούμε την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή των Αγραφων και φωτοβολταϊκών στον κάμπο, την ίδια ώρα που αρκετά σπίτια δεν έχουν ρεύμα ή το μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών οικογενειών είναι σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ.
Αυτές θεωρούμε εμείς λαϊκές ανάγκες και αυτές αποτελούν προτεραιότητες για μας. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και θα κινηθεί το πρόγραμμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας, που θα αγκαλιάζει το σύνολο των αναγκών του λαού και θα επιδιώκει την επίλυσή τους, αξιοποιώντας τη δύναμη που μπορεί να δώσει ο ίδιος ο λαός τόσο στις εκλογές όσο και στο κίνημα, στην προσπάθεια για την ανατροπή του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής.»
Στη συνέχεια ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβου ευτής μίλησε για επιπτώσεις των πολιτικών της ΕΕ στους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας μας. «Σήμερα, τόνισε, οι αγώνες των αυτοαπασχολούμενων αγροτοκτηνοτρόφων, με βάση τα προβλήματα στις τιμές παραγωγής, τα χρέη, την προστασία από τις φυσικές καταστροφές, τα χαράτσια κλπ, στρέφονται ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους μεγαλοαγρότες καπιταλιστές και μεγαλεμπόρους, των οποίων τα συμφέροντα υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, είναι κοινός στόχος τους στο πλαίσιο της ΕΕ.
Η ΚΑΠ, οι αναδιαρθρώσεις, τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, τα μνημόνια και άλλα μέτρα ευνοούν σταθερά τη συγκέντρωση της παραγωγής, της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, της γης, την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων του αγροκτηνοτροφικού τομέα. Αυτό σημαίνει ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και γενίκευση της μισθωτής εργασίας στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή στην οποία δε θα μπορούν να απορροφηθούν οι ξεκληρισμένοι.
Υπάρχει πείρα, πολύ μεγάλη στην περιοχή του Παλαμά, μια κατεξοχή αγροτική περιοχή με σημαντική συμμετοχή στους αγώνες της αγροτιάς, που δείχνει τη σημασία της αντίστασης, που οδηγεί στη μερική ικανοποίηση αιτημάτων και την καθυστέρηση του ξεκληρίσματος, παρά το ό,τι οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις ό,τι δίνουν με το ένα χέρι το αφαιρούν με το άλλο, αλλά και της αναγκαιότητας της συνολικής αντεπίθεσης, ως προϋπόθεση για οριστική αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.
Ο αγώνας θα είναι μακρόχρονος, σκληρός και με θυσίες. Χρειάζεται οργάνωση, μαζική και δυναμική συμμετοχή, επιμονή και υπομονή, εναλλαγή των μορφών πάλης, πάλεμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλο το χρόνο και καθημερινά και όχι μόνο στην περίοδο των μπλόκων. Προϋποθέτει μαζικούς και δυνατούς αγροτικούς συλλόγους.
Το ΚΚΕ με τις δυνάμεις του υποστηρίζει το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αναδεικνύει τη σημασία της αγωνιστικής συμπόρευσης με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Οι επερχόμενες εκλογές είναι μια ευκαιρία να νοιώσουν πιο αδύναμοι τα κόμματα και οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων, της ΕΕ.
Στις Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Στις ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές όποτε και αν γίνουν, ρίχνοντας στην κάλπη το κόκκινο ψηφοδέλτιο. ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ»
Ο Άρης Πολυγένης υποψήφιος δήμαρχος Παλαμά φού μίλησε για τις πολιτικές του δήμου Παλαμά ά παρουσίασε το ψηφοδέλτιο μάχης του δήμου: «Μια ανάσα από τις εκλογικές αναμετρήσεις και σαν Λαϊκή Συσπείρωση, σαν ΚΚΕ είμαστε πανέτοιμοι να κάνουμε τη διαφορά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε αναφορά στα έργα και τις μέρες της δημοτικής αρχής. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξε το ζήτημα των αυξημένων δημοτικών φόρων και ανταποδοτικών τελών και ζήτησε τη μείωσή τους, ειδικά για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Θέσαμε ζητήματα από τη σκοπιά των αναγκών λαϊκών οικογενειών του δήμου, την ώρα που όλοι οι άλλοι επικεφαλής και σημερινοί υποψήφιοι δεν έλεγαν κουβέντα και σιωπούσαν μπροστά στα λαϊκά προβλήματα. Δεν κατήγγελλαν την συνεχή μείωση της χρηματοδότησης των δήμων από το κράτος. Δεν συμμερίστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αυτοί που πλημμυρίζουν κάθε τόσο τα χωράφια τους και τα σπίτια τους. Δεν ασχολήθηκαν συστηματικά με τα προβλήματα των όποιων υποδομών της περιοχής μας, για την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο κέντρο Υγείας, την υπολειτουργία του νοσοκομείου, Φυσικά και στο φετινό πρόγραμμα έργων λείπουν τα βασικά έργα υποδομής για την προστασία της ζωής μας από πλημμύρες ή σεισμού;. Οι μισές γειτονιές πλημυρίζουν σε κάθε βροχή λίγο μεγαλύτερη από το συνηθισμένο. Τα σχολεία ή άλλα δημοτικά κτίρια του Παλαμα αλλα και ολόκληρης της χώρας δεν έχουν ελεγχθεί για την αντοχή τους σε σεισμό Η αντιπυρική προστασία του δήμου είναι σχεδόν ανύπαρκτη .και … ο θεός να βάλει το χέρι του αν πάρουμε φωτιά.
RT Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη αντιπολίτευση επί της ουσίας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στα μεγάλα ζητήματα και στα μικρά. Προσπαθήσαμε να αποκαλύψουμε τι κρυβόταν πίσω από κάθε απόφαση.
Καλέσαμε το λαό να μην αποδεχτεί αυξήσεις των τιμολογίων του νερού, να απαιτήσει μαζί με την ποιότητα και την επάρκειά του. Διεκδικήσαμε διάφορες δομές πολιτισμού και αθλητισμού, χωρίς τέλη ή τροφεία.Καταγγείλαμε την ουσία του αντιλαϊκού–φορομπηχτικού προϋπολογισμού του δήμου, όπως και τις προηγούμενες χρονιές.» Ολοκληρώνοντας την ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα «ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και εδώ στον Παλαμά μπορεί να γίνει η διαφορά, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, με το να εκλεγούν πολύ περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να βγουν κερδισμένοι οι εργατοϋπάλληλοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.»
Τέλος παρουσίασε το ψηφοδέλτιο:
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Γκιουλεκας Παυλος, γεωπονος
Καρακωστας Δημητ, ελευθερος επαγγελματιας
Χαλβατζαρας Γιωργος, αγροτης κτηνοτροφος
Κουλπας Αθανασιος αγροτης
Ραγιας Κλεομενης, αγροτης
Τσιρας Ευαγγελος αγροτης
Κοκκουλης Κωστας, αγροτης
Φιρφιρης Αθανασιος, συνταξιουχος ικα
Παπακυριτσης Ευαγγελος, συνταξιουχος σιδηροδρομικος
Ψευτοπουλου Βαρβαρα, οικιακα
Τζελας Βασιλης, υπαλληλος εφορειας αρχαιοτηων
Κατεβα Αικατερινη
Σακιωτη Ματινα, υπαλληλος ΕΦΚΑ
Σιμου Βιβη,ιδ. Υπ.
Κυριτσης Χαραλαμπος, αγροτης
Καρρα Φωτεινη αγρότισσα
Μουρατιαν Ελενη, οδοντιατρος
Αρχοντουλη Μαριανα, γιατρος
Ραγιας Χρηστος, αγροτης, κτηνοτροφος
Τζιβενη Βασιλικη, αγροτισσα
Παπαμαργαριτη Ηλεκτρα
Παπαβασιλειου Ευριπιδης, συνταξιουχος ΕΒΕ
Γκερμπεσιωτης Φωτης, ελευθερος επαγγελματιας
Καψαλης Σαραντης, αγροτης
Κερασινα Σιδερη, αγροτισσα
Παπαιωαννου Ντινος, αγροτης,
Σταθας Σπυρος, αγροτης
Ματτας Κωστας αγροτης
Πραπα Βασιλικη, συνταξιουχος ΙΚΑ
Κατης Αχιλλεας, αγροτης
Καρρας Δημητρης, αγροτης
Καραγιαννακης Θανασης, αγροτης, πασχος χρυσοστομος αγροτης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Αρχοντης Αντωνης, αγροτης
Αγγελου Θεοδωρος, γεωπονος
Κουτσομπεης Κλεανθης, ιδιωτικος υπαλληλος
Μητρακος Βασιλης,αγροτης
Μανιου Τριαδα Αννα
ΜανακαςΕυριπιδης συνταξιουχος ΟΓΑ
Τσιαρα Φωτεινη,αγρότισσα
Παπακυριτση Εφη
Σιμος Ζερβας, αγροτης
Ζαφειρης Κων/νος συνταξιουχος οσε
Καρουμπας Πασχαλης, αγροτης
Κοκκινος Κων/νος αγροτης
Ζησουλη Μαρια
Ντελης Γιωργος.αγροτης
Θωδος Χρηστος, ελευθερος επαγγελματιας
Κορδας Θωμας, συνταξιουχος
Δημακοπουλου Καλλιοπη, νοσηλευτρια
Καλυβιωτης Χρηστος
Οικονομου Αθανασιος
Θεοδοσιου Γρηγορης
Κωστοπουλος Δημητριος
Κουτρας Αθανασιος
Ρουγκιωτης Τζιμης
Παπαλιτσα Ευαγγελια
Μαγαλιου Αναστασια
Μαριανος Αχιλλεας

Μοιράσου το άρθρο: