Η ταινία «Η Ιστορία του Hedi» σε Μεταξουργείο και Αχίλλειον
22 Απρ 2019
Κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου-Να δοθούν χρήματα για την παιδεία
22 Απρ 2019

Φορείς και σωματεία: «Το σχέδιο Γαβρόγλου θα μείνει στα χαρτιά»

Μοιράσου το άρθρο:

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας προχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι σωματείων, μαθητών και σπουδαστών μαζί και με υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την αναπληρώτρια διευθύντρια της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Καραγιάννη, με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων κ. Χαρά Κούτρα να τονίζει τη διαφωνία της διαδικασίας για την ψήφιση ενός νομοσχεδίου που κατακρεουργεί το δημόσιο και δωρέαν σχολείο, ζητώντας την απόσυρσή του και ένα σχολείο που θα δημιουργεί ανθρώπους ολοκληρωμένους και σε μέλλον με πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Η κ. Καραγιάννη δήλωσε ότι όλους μας αφορά το μέλλον των παιδιών, τόνισε ότι θα μεταφέρει τα όσα ειπώθηκαν και στο διευθυντή κ. Παπανούσκα και η αντιπροσωπεία αποχώρησε από τα γραφεία.
Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία που συμμετείχαν στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας αναφέρουν.
«Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά, πάνε να περάσουν σαν τους κλέφτες το νομοσχέδιο “σκούπα” για την Παιδεία. Είναι γεγονός πως οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα και στην Καρδίτσα, βρίσκονται σε αναβρασμό, συντονίζονται κάνοντας καταλήψεις, πορείες, κινητοποιήσεις και κάθε μορφή αγωνιστικής διεκδίκησης, αμφισβητώντας ένα σχολείο που εξοντώνει αλλά δεν μορφώνει.
-Το νομοσχέδιο μετατρέπει το Λύκειο σε ένα τεράστιο εξεταστικό κέντρο.
– Φέρνει ακόμη πιο πολλά φροντιστήρια στη ζωή των μαθητών, επομένως πιο πολλά έξοδα για την εργατική, λαϊκή οικογένεια, ακόμη και για να πάρει ο μαθητής απολυτήριο λυκείου.
– Σαρώνει τα μορφωτικά, επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα κάθε φοιτητή με τη σφραγίδα της ΕΕ αφού εξισώνει τα πτυχία των πανεπιστημίων με αυτά ιδιωτικών κολεγίων.
Εμείς θεωρούμε υπεύθυνους και υπόλογους όλους εκείνους που από θέση κυβερνητικής ευθύνης, εφαρμόζοντας αντιλαϊκές πολιτικές, μας οδήγησαν και στον τομέα της Παιδείας στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση. Καταγγέλλουμε όλες τις “μάταιες” προσπάθειες τρομοκρατίας που έγιναν με σκοπό να εκφοβίσουν τους μαθητές ώστε να μείνουν αμέτοχοι στα μέτρα που παίρνονται και αφορούν τη ζωή τους και την εκπαίδευση τους.
Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ξεμπροστιάζεται καθώς από την μία προσπαθεί να υποστηρίξει πώς είναι θετικές οι αλλαγές που θα φέρει αυτό το νομοσχέδιο και από την άλλη θέλει να το περάσει στα κρυφά, με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια για τις διακοπές του Πάσχα. Η επιλογή αυτή μόνο τυχαία δεν είναι…Το νομοσχέδιο αυτό θα μείνει στα χαρτιά».

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καρδίτσας,
Σωματείο Οικοδόμων Καρδίτσας,
Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ),
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας,
Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ)
Ομάδα Γυναικών Σέκλιζας (μέλος ΟΓΕ)
ΔΣ Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Καρδίτσας

Μοιράσου το άρθρο: