Ανεξάρτητος συνδυασμός για το Τοπικό Συμβούλιο Άνω Λεχωνίων
21 Απρ 2019
Άσκηση με τραυματισμό εργάτη σε πλωτό γερανό από την ΕΟΔ Μαγνησίας
21 Απρ 2019

Κινητοποίηση φοιτητών και μαθητών στην Πλατεία Πανεπιστημίου κατά του Νόμου Γαβρόγλου

Μοιράσου το άρθρο:

Κινητοποίηση στην Πλατεία Πανεπιστημίου προγραμματίζουν για αύριο, Μ. Δευτέρα, στις 11 το πρωί, μαθητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά του Νόμου Γαβρόγλου που επιφέρει σημαντικές αλλαγές τόσο στην Δευτεροβάθμια, όσο και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής, ΠΤΕΑ και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναφέρονται τα εξής:

“Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά, πάνε να περάσουν σαν τους κλέφτες το νομοσχέδιο “σκούπα” για την Παιδεία.

Ένα νομοσχέδιο που μετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο. Ένα νομοσχέδιο που φέρνει ακόμη πιο πολλά φροντιστήρια στη ζωή των μαθητών, επομένως πιο πολλά έξοδα για την εργατική, λαϊκή οικογένεια, ακόμη και για να πάρει ο μαθητής απολυτήριο λυκείου.

Ένα νομοσχέδιο που σαρώνει τα μορφωτικά, επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα κάθε φοιτητή με τη σφραγίδα της ΕΕ αφού εξισώνει τα πτυχία των πανεπιστημίων με αυτά ιδιωτικών κολεγίων.

Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ξεμπροστιάζεται καθώς από την μία προσπαθεί να υποστηρίξει πώς είναι θετικές οι αλλαγές που θα φέρει αυτό το νομοσχέδιο και από την άλλη θέλει να το περάσει στα κρυφά, με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια για τις διακοπές του Πάσχα. Η επιλογή αυτή μόνο τυχαία δεν είναι.. Αφού το νομοσχέδιο αυτό έχει προκαλέσει, δικαιολογημένα, τόσες αντιδράσεις από την αρχή της χρονιάς και ο κ. Γαβρόγλου έχει επιλέξει να κάνει τον τυφλό.

Πάει να μας πιάσει στον ύπνο αλλά ακόμη και την Μεγάλη Δευτέρα μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, θα βγούμε στους δρόμους, να δώσουμε την απάντηση μας. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Κ.ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΑΚΟΥΤΟ ΚΑΛΑ, ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!!”

 

 

Μοιράσου το άρθρο: