Κινητοποίηση φοιτητών και μαθητών στην Πλατεία Πανεπιστημίου κατά του Νόμου Γαβρόγλου
21 Απρ 2019
Δημοπρατείται το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι
21 Απρ 2019

Άσκηση με τραυματισμό εργάτη σε πλωτό γερανό από την ΕΟΔ Μαγνησίας

Μοιράσου το άρθρο:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τον κυκλικό κόμβο στο ύψος του Δημαρχείου, άσκηση του υγρού στοιχείου από την ΕΟΔ Μαγνησίας.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΔ Μαγνησίας Κ. Τράγαλος “είναι μια άσκηση που θα συμμετέχουν εθελοντές της ομάδας μας με το υγρό στοιχείο. Θα χρησιμοποιηθεί και το σκάφος και θα δοθούν και πρώτες βοήθειες”.
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής εκπαίδευσης της ΕΟΔ Χάρης Παπαμαρκάκης, ανέφερε ότι θα συμμετέχουν περίπου 25 εθελοντές και σύμφωνα με το σενάριο, σε πλωτό γερανό όπου εκτελούνται εργασίες στο βραχίονα, κάποιος τεχνικός γλυστρά και πέφτει από ύψος 20μ. στη θάλασσα.


Το σκάφος που επιστρέφει από εκπαίδευση αναλαμβάνει το περιστατικό. Οι διασώστες αναλαμβάνουν να τον ανασύρουν από τη θάλασσα, να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, να μεταφερθεί με ασφάλεια στην πλωτή εξέδρα κι από εκεί στην παραλία για να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Τελωνείου, κυρίως απέναντι από τον κυκλικό κόμβο Δημαρχείου, ενώ η άσκηση στο νερό έγινε μέσα από το λιμενοβραχίονα εκτός ακτοπλοϊκών γραμμών.
Όσον αφορά στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τις εθελοντικές οργανώσεις, ο υπεύθυνος επιχειρήσεων της ΕΟΔ Μαγνησίας Σωτ. Παπαμαρκάκης, τόνισε ότι ο κόσμος δυστυχώς δεν γνωρίζει για τις δράσεις των εθελοντικών ομάδων. Όπως είπε “Το εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα είναι χαμηλό. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από διαρκή εθελοντισμό. Σε προηγμένες χώρες της Ευρώπης, ο εθελοντισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο
Η κεντρική εξουσία θα πρέπει να διατρανώσει το εθελοντικό κίνημα και να μην το σαμποτάρει. Η απραξία σαμποτάρει το εθελοντικό κίνημα”.

 

Ημιμαραθώνιος
Να σημειωθεί ότι η ΕΟΔ Μαγνησίας, συμμετείχε και στον χθεσινό ημιμαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περίπου 30 εθελοντών σε θάλασσα και στεριά. Όπως δήλωσε ο κ. Τράγαλος “Μετά από πολλά χρόνια η ΕΟΔ Μαγνησίας συμμετείχε σε αυτή τη διοργάνωση. Τις προηγούμενες χρονιές δεν συμμετείχαμε όχι με δική μας ευθύνη”.

Όσον αφορά στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου σε λίγες ημέρες, η ΕΟΔ Μαγνησίας έχει 30 εκπαιδευμένους εθελοντές από την Πυροσβεστική και υλοποιεί ασκήσεις τόσο εσωτερικές, όσο και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική κι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ζητήματα πυρασφάλειας και δασοπυρόσβεσης.

Μοιράσου το άρθρο: