62χρονος έκλεβε ρεύμα από τις γειτόνισσές του
17 Απρ 2019
Σε διεθνές συνέδριο για τη βιομηχανική κληρονομιά ο δήμος Βόλου
17 Απρ 2019

Απονομή τίτλων σπουδών και απολυτηρίων της Σχολής Αστρονομίας

Μοιράσου το άρθρο:

Το ερχόμενο Σάββατο του Λαζάρου, 20 Απριλίου 2019, και ώρα 7 μ.μ. τελειώνουν τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας που διοργανώνονται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας εδώ και 9 συνεχή χρόνια και θα απονεμηθούν οι τίτλοι σπουδών και τα απολυτήρια. Φέτος γράφτηκαν στη Σχολή περί τους 90 μαθητές, αλλά φοίτησαν κανονικά και πέτυχαν στις εξετάσεις συνολικά 67 εξ αυτών. Ήτοι: 37 στην πρώτη τάξη, 13 στη δεύτερη και 17 στην τρίτη τάξη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της 1ης τάξης διδάχτηκαν το ηλιακό μας σύστημα με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τους πλανήτες, τους δορυφόρους των πλανητών και τους αστεροειδείς. Στη 2η τάξη διδάχτηκαν τους αστέρες, το Γαλαξία μας, τους άλλους γαλαξίες, το Σύμπαν γενικότερα, την ουράνια σφαίρα και τα τηλεσκόπια. Στην 3η τάξη διδάχτηκαν τη διαστημική και τις νέες θεωρίες και ανακαλύψεις (βαρυτικά κύματα, εξωπλανήτες, θεωρίες των χορδών, θεωρίες των Πάντων, κοσμικές ακτινοβολίας και κοσμολογία.

Οι 13 καθηγητές – μέλη της Εταιρείας που δίδαξαν ήταν οι: ΜουτσιάραςΚων/νος, Παπαντωνιάδου Μαρία, Μελάκος Αθανάσιος και Μαυρομάτης Δημήτριος, στην Α΄ τάξη. Ξενάκης Χρίστος, Σπανός Σεραφείμ, Μπλατσής Δημήτριος και Βέης Νικόλαος, στη Β΄ τάξη. Κολυμένου Μαρία, Καπλάνης Ξενοφών, Βέργος Ιωάννης, Μαυρομάτης Δημήτριος και Ξενάκης Χρίστος στη Γ΄ τάξη, καθώς και οι παρατηρησιακοίΖαγάκος Γεώργιος και Καραΐσκος Απόστολος, σε όλους μαζί.

Ήδη άρχισαν οι ετοιμασίες για το 20ό Θερινό Σχολείο Αστρονομίας, που θα διεξαχθεί καθημερινά από 1ης έως 5ης  Ιουλίου 2019 και από ώρες 7 – 11 το βράδυ. Θα περιλαμβάνει πάλι φέτος τρία τμήματα: Το πρώτο τμήμα, των αρχαρίων θα λειτουργεί από 9 – 11 μ.μ., το δεύτερο τμήμα, το Παρατηρησιακό, θα λειτουργεί από 7 – 9 μ.μ. και θα περιλαμβάνει και μια υπαίθρια παρατήρηση και ξενάγηση στον έναστρο ουρανό και το 3ο τμήμα, το ανώτερο, θα λειτουργεί από 9 – 11 μ.μ. Έτσι μπορούν οι σπουδαστές να παρακολουθούν δύο τμήματα της επιλογής τους.

Την πρώτη μέρα του Θερινού Σχολείου, θα γίνει ομαδική αστροεξόρμηση στα Χάνια Πηλίου, όπου μετά την υπαίθρια παρατήρηση και ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί και κοινή συνεστίαση στον ίδιο χώρο, με σχετική ομιλία κατά τη διάρκεια του δείπνου.

 

Μοιράσου το άρθρο: