Π. Πολύζος: Μέθοδος-σταθμός στην εξωσωματική η Μεταφορά Μητρικής Ατράκτου
15 Απρ 2019
Κατά πλειοψηφία ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο για παραμονή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών
15 Απρ 2019

Συνάντηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κ. Χαλέβα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου για κυκλοφοριακά θέματα

?

Μοιράσου το άρθρο:

Για κυκλοφοριακά και πολεοδομικά θέματα που αφορούν την πόλη συζήτησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Χαλέβας και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, κ. ΝίκοςΕυαγγελινός.

Ειδικότερα, συζήτησαν για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των λεωφορείων, καθότι δεν είναι λίγες η φορές που οι λεωφορειόδρομοι χρησιμοποιούνται και από Ι.Χ. πολιτών ή ακόμη εμποδίζονται από παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ εξήρε την σπουδαιότητα της δημιουργίας του λεωφορειόδρομου, αφού -όπως είπε- διευκόλυνε την κυκλοφορία των ασθενοφόρων και των αστικών λεωφορείων, ειδικά στις κεντρικές οδούς που χαρακτηρίζονται ως επί το πλείστον από κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οι δυο τους συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει ένας γενικός επανασχεδιασμός με βάση την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτός ο επανασχεδιασμός – όπως είπαν- αποτελεί βασική προϋπόθεση για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Κώστας Χαλέβας με την ιδιότητα του πολεοδόμου θεωρεί μείζον θέμα την επανεξέταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την απρόσκοπτη χρήση των λεωφορειόδρομων και των αστικών λεωφορείων.

Τέλος, τονίζει την ύψιστη σημασία που έχουν οι ράμπες των αστικών λεωφορείων για την διευκόλυνση της μετακίνησης των ΑΜΕΑ αλλά και των καροτσιών γιατί όπως επισημαίνει «η συμμετοχή στην κοινωνική ζωή και στις κοινωνικές δομές είναι δικαίωμα όλων».

Μοιράσου το άρθρο: