Συνάντηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κ. Χαλέβα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου για κυκλοφοριακά θέματα
15 Απρ 2019
Γιορτή του αθλητισμού αποτέλεσε ο 4ος Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσας
15 Απρ 2019

Κατά πλειοψηφία ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο για παραμονή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Μοιράσου το άρθρο:

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το ψήφισμα για παραμονή στην πόλη της 32ης  Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, κατά την σημερινή συνεδρίασή του. Αρνητικά ψήφισαν ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θόδωρος Τσαλούχας και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Γαργάλας.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, που οδήγησαν στην απόφαση για προσωρινή αναστολή μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο “Γεωργούλα”, στη Νέα Ιωνία, στον Αυλώνα:

Χαιρετίζει, κατ’ αρχήν, την απόφαση αυτή, εκφράζοντας την ελπίδα ότι πρόκειται για απόφαση που ελήφθη μετά από σοβαρή και ενδελεχή εξέταση όλων των δεδομένων και των επαπειλούμενων ιδιαίτερα δυσμενών παρενεργειών στη χειμαζόμενη, για σειρά ετών, οικονομία της περιοχής μας και όχι για ένα τακτικό, μικροπολιτικό ελιγμό, με μόνο στόχο την απόκτηση πολιτικού χρόνου, εν όψει των εκλογών του Μαΐου.

Υπογραμμίζει ότι και από μόνη της η απόφαση της αναστολής, “μέχρι νεωτέρας”, καταδεικνύει το γεγονός ότι η μεταφορά ούτε ως κατεπείγουσα, ούτε ως αδήριτη, μπορεί να χαρακτηριστεί και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος, ώστε να διασφαλιστεί μια βιώσιμη λύση και προοπτική για την ισοδύναμη αναπλήρωση του εισοδήματος που θα χαθεί, αν τελικά η κυβέρνηση εμμείνει στην απόφαση της μεταφοράς.

Καλεί την τοπική κοινωνία, φορείς και απλούς πολίτες, να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση, επιδεικνύοντας το ίδιο πνεύμα ενότητας και συνοχής, που επέδειξαν μέχρι σήμερα, απομονώνοντας εκείνους τους λίγους που λειτουργώντας με κριτήρια άλλα, από την εξυπηρέτηση των καλώς εννοουμένων συμφερόντων της πόλης, εξυπηρετούν εκούσια ή ακούσια τέτοια καταστρεπτικά σχέδια για την πόλη μας.

Διατρανώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι εμμένει στην παραμονή της Ταξιαρχίας, αλλά αν καταδειχθεί, με πειστικά επιχειρήματα, ότι τούτη είναι αναγκαία, συζητεί ως μόνη εναλλακτική λύση την ισοδύναμη, πλήρως, αναπλήρωσή της και κανένα άλλο σενάριο, από αυτά που εξετάστηκαν και συζητήθηκαν στο παρασκήνιο”

Οι μειοψηφίες

Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο,  κ. Τσαλούχας τόνισε ότι “πάει πολύ να βγαίνουν από πάνω κυβερνητικοί βουλευτές που ψήφισαν μνημόνια, ενώ πάει πολύ και η Δημοτική Αρχή να παρουσιάζεται εκπρόσωπος των επαγγελματοβιοτεχνών, όταν ήταν η πρώτη που εφάρμοσε τις επιταγές της κυβέρνησης”.

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας, έκανε αναφορά σε στρατόπεδα ανά την Ελλάδα που αποδόθηκαν στις τοπικές κοινωνίες και άλλαξε η χρήση τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η Δημοτική Αρχή, ψήφισε το νέο Πολεοδομικό Σχέδιο, ενώ πάγιο αίτημα της Ν. Ιωνίας να φύγει το στρατόπεδο και να μετεγκατασταθεί σε κοντινή περιοχή στην πόλη.

Μοιράσου το άρθρο: