Δέκα έξι μόνιμοι γιατροί το 2019 στο «Αχιλλοπούλειο»
12 Απρ 2019
Ιάσονας Αποστολάκης: Η δημοτική αρχή Μπέου είναι άκρως τοξική για τον Βόλο – Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει
12 Απρ 2019

Σύλλογος Εργαζομένων Π.Ε. Μαγνησίας: «Αγοραστός & Κολυνδρίνη εμμένουν στο να μην τοποθετούν προϊσταμένους»

Μοιράσου το άρθρο:

Να προβεί άμεσα στην πλήρωση όλων των θέσεων ευθύνης στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων καλεί την Περιφερειακή Αρχή και την αντιπεριφερειάρχη, Δωροθέα Κολυνδρίνη, το τοπικό τμήμα του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκφράζοντας την απορία του για την κωλυσιεργία που παρατηρείται.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

«Απορία προκαλεί η συνεχιζόμενη κωλυσιεργία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων κας Δωροθέας Κολυνδρίνη να τοποθετήσει Προϊσταμένους στα οκτώ Τμήματα των ΠΕΜΣ που παραμένουν ακέφαλα, παρά την προφορική οδηγία που έλαβε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι δυο τους για το θέμα αυτό με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Τοπικού Τμήματος Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας, κκ. Πέτρο Σκάμπουρα κι Ευάγγελο Κάβουρα.

Απορία, επειδή δόθηκαν διαβεβαιώσεις στους εργαζομένους ότι θα κινηθεί άμεσα η κάλυψη αυτών των θέσεων ευθύνης που αφορούν μάλιστα κρίσιμους τομείς της διοίκησης (Ταμειακή Υπηρεσία, Προστασία Ζώων – Φαρμάκων – Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Τουρισμού – Πολιτισμού, Αθλητισμού, Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης – Ενέργειας – Φυσικών Πόρων, Περιβαλλοντικής Υγιεινής – Υγειονομικού Ελέγχου – Δημόσιας Υγείας, Εποπτείας Τ.Ο. Εγγείων Βελτιώσεων, και Ελέγχου Δόμησης) ενόψει και της προθεσμίας που προκύπτει από την αναστολή κάθε υπηρεσιακής μεταβολής λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, όπως ρητά ορίζει η αρ. 14 Εγκύκλιος (24722/3-4-19) του Υπ. Εσωτερικών, καμία υπηρεσιακή μεταβολή, μεταξύ των οποίων και η Τοποθέτηση Προϊσταμένων, δεν μπορεί να υλοποιηθεί ένα μήνα πριν από την διενέργεια των εκλογών μέχρι και την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, που σημαίνει ότι αν δεν προβεί η νυν Περιφερειακή Αρχή σε άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ευθύνης μέχρις τις 26 Απριλίου, αυτές αναγκαστικά θα παραμείνουν κενές μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Θα συμπληρωθούν έτσι δέκα (!) μήνες από την Επικαιροποίηση του Οργανισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας αναιτιολόγητης απραγίας Περιφερειάρχη κι Αντιπεριφερειάρχη ως προς την στελέχωση των θέσεων τμηματαρχών, φαινόμενο που σε τέτοια έκταση παρατηρείται μόνον στην ΠΕ Μαγνησίας από όλες τις ΠΕ της Περιφέρειας.

Καλούμε για τελευταία φορά την Περιφερειακή Αρχή, σεβόμενη την κείμενη νομοθεσία, αλλά πάνω από όλα την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, όπως προβεί άμεσα στην πλήρωση όλων των θέσεων ευθύνης στις ΠΕΜΣ».

Μοιράσου το άρθρο: