Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης- Πορεία Ειρήνης
11 Απρ 2019
Εθιμοτυπική επίσκεψη «Ιπποκάμπου» στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας
11 Απρ 2019

Στο Πορφυρογένειο η 21η Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς

Μοιράσου το άρθρο:

Το Σάββατο 13 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η 21η Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς, στις 7.30μ.μ, στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς

Η Μικτή Χορωδία Αγριάς ιδρύθηκε το 1997 από τον Βασίλη Παναγιωτόπουλο. Από το 1998 την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει ο μαέστρος Βλάσης Μαστρογιάννης. Η Χορωδία αποτελείται από ερασιτέχνες χορωδούς από το Βόλο και την Αγριά, που τους ενώνει η αγάπη τους για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι. Έχει δώσει συναυλίες σχεδόν σ΄ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό (Κύπρο, Ρουμανία, Σλοβακία)

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει όλη την γκάμα τραγουδιών από κλασσικά, βυζαντινά, παραδοσιακά, έντεχνο και σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, καντάδες, αποσπάσματα από οπερέτες κ.λ.π.

Η Χορωδία Αγριάς αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της περιοχής και διοργανώνει κάθε χρόνο τη Χορωδιακή Συνάντηση Αγριάς, με συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς προς την τοπική κοινωνία δίνει κάθε χρόνο συναυλίες, τα έσοδα των οποίων διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως αυτήν που έδωσε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς για το Ειδικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγριάς, με μεγάλη επιτυχία.

Συμμετέχουν:

  • Δημοτική Χορωδία Αιγινίου, Πιερίας «CantoOlympus”

(διεύθυνση: Μιχάλης Καρυοφυλλίδης)

  • Μικτή Χορωδία «Ορφέας» Αλεξανδρούπολης

(διεύθυνση: Σάββας Γκριτζέλης)

  • Δημοτική Χορωδία Μώλου, Φθιώτιδας

(διεύθυνση: Αντώνης Μπαλής)

  • Μικτή Χορωδία Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, Δήμου Βόλου

(διεύθυνση: Βλάσης Μαστρογιάννης)

Είσοδος ελεύθερη, σας περιμένουμε

Μοιράσου το άρθρο: