Κοινή δημιουργία δράσεων Αστυνομίας και Δήμου Βόλου συμφώνησαν η υποψήφια δήμαρχος Ν. Καπούλα και ο αστυνομικός διευθυντής
10 Απρ 2019
Αναστέλλεται η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών
10 Απρ 2019

Χρ. Μπουκώρος: «Οριακές καταστάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου»

Μοιράσου το άρθρο:

Την άμεση στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας. Είναι η πολλοστή φορά που ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει την υποστελέχωση του νοσοκομείου Βόλου,  τονίζοντας πως μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί ουσιαστική μέριμνα για την επιλύση των ζητημάτων δυσλειτουργίας από το αρμόδιο υπουργείο.

Πιο αναλυτικά στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Η πρόσφατη επιστολή του Προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ.) προς τον Υπουργό Υγείας καταδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης. Πρόκειται για μια επιστολή στην οποία αποτυπώνεται το ιατρικό έλλειμμα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και με την οποία ζητείται η άμεση τοποθέτηση ιατρών. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να γίνουν άμεσα 30 προσλήψεις ιατρών, 15 για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και 15 για τα Κέντρα Υγείας. Εξάλλου, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ. υπάρχουν συνολικά 90 διαθέσιμες θέσεις ιατρών για όλη την υγειονομική περιφέρεια. Είναι εύλογο, λοιπόν, το νοσοκομείο του Βόλου, το μοναδικό στο Νόμο Μαγνησίας και το 2ο μεγαλύτερο στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια να στελεχωθεί με το προσωπικό που αναλογεί στις αυξημένες ανάγκες του.

Το υφιστάμενο προσωπικό τόσο το ιατρικό όσο και το νοσοκομειακό δίνει έναν καθημερινό αγώνα για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των ασθενών, αλλά και του πληθυσμού της Μαγνησίας. Ούτε τις νόμιμες άδειές τους δεν μπορούν να λάβουν οι ιατροί, λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ και το πρόγραμμα των εφημεριών βγαίνει με μεγάλη δυσκολία.

Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο εκκρεμεί η τοποθέτηση του δεύτερου ογκολόγου στην κλινική του νοσοκομείου, παρά τις υποσχέσεις του υπουργείου.

Μπορεί να σεμνύνεται η Διοίκηση νοσοκομείου για τα όποια νέα μηχανήματα, όμως το επιστημονικό προσωπικό είναι εκείνο που παρέχει τις υπηρεσίες στους ασθενείς και χειρίζεται και τα μηχανήματα».

Μοιράσου το άρθρο: