Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις γυναίκες και το πως αντιμετωπίζονται από την Ε.Ε.
9 Απρ 2019
«Ο Καραγκιόζης πάει ραδιόφωνο» παρέα με τον καραγκιοζοπαίχτη Κώστα Σπυρόπουλο
9 Απρ 2019

Το ΤΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ για το σχέδιο νόμου για το Λύκειο

Μοιράσου το άρθρο:

«Το σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας δείχνει, για μια ακόμα φορά, πως πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι να φτιάξει ένα σχολείο ακόμα χειρότερο, ακόμα πιο εξοντωτικό απ’ ό,τι ήδη είναι.
Ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο, γεμάτο με σκληρές, ψυχοφθόρες εξετάσεις -και μάλιστα με αυξημένη ύλη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα- που “γεμίζουν” άγχος και ανασφάλεια τους μαθητές και “αδειάζουν” τις τσέπες των γονιών τους στα φροντιστήρια, οι ιδιοκτήτες των οποίων ήδη πανηγυρίζουν! Ένα σχολείο που περιορίζει τη γνώση που παρέχει στους μαθητές, τους διαχωρίζει όλο και περισσότερο, μετατρέπεται σε αρένα ανταγωνισμού.
Το πρόβλημα του Λυκείου είναι ο εξετασιοκεντρικός του χαρακτήρας και η φροντιστηριοποίησή του. Αυτά το κάνουν ανιαρό. Αυτά οδηγούν νέους που βρίσκονται σε φάση αναζήτησης και ψαξίματος να βάζουν φρένο στους προβληματισμούς τους μέσα στο σχολείο γιατί αυτά δεν είναι για τις εξετάσεις και να τα αναζητούν αλλού.
Το πρόβλημα του Λυκείου είναι ότι δουλεύει για να αποκλείσει κάποιους από τη γνώση γιατί αύριο το σύστημα θέλει να τους αποκλείσει από τη ζωή με δικαιώματα. Το πρόβλημα είναι η ζωή των νέων. Είναι ο ελεύθερος χρόνος που εξαφανίζεται. Είναι το άγχος, η πίεση, τα προβλήματα στο σπίτι, οι ευαισθησίες της εφηβείας, οι μαθησιακές δυσκολίες για τις οποίες δεν υπάρχει καμία βοήθεια στο Λύκειο.
Όμως οι μαθητές θέλουν και να ζήσουν, θέλουν και να μάθουν! Οι γονείς θέλουν να βλέπουν τα παιδιά τους να προοδεύουν, να θέτουν στόχους και να τους πιάνουν. Και θέλουν ένα σχολείο που θα βοηθά ουσιαστικά και δεν θα αποκλείει από τη γνώση. Δεν θέλουν, δεν μπορούν και δεν αντέχουν να βάζουν άλλο το χέρι στην τσέπη! Οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν να είναι τροχονόμοι επιδόσεων σε ένα σχολείο-φροντιστήριο «αρένα», αλλά να συμβάλλουν στο μέτρο του δυνατού να μπορούν οι μαθητές τους να προσεγγίζουν τον κόσμο επιστημονικά. Να ωριμάζει στη σκέψη τους ότι μπορούν και να τον γνωρίσουν αλλά και να τον αλλάξουν.
Οι μαθητές με τους αγώνες τους πανελλαδικά και στην πόλη μας – στο παρελθόν και φέτος- έχουν αποδείξει πως δεν παραιτούνται από το δίκαιο αίτημά τους για ένα σχολείο που “θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει”.
Οι μαθητές είναι εκείνοι που αποφασίζουν, που οργανώνουν και δίνουν συνέχεια στο δίκαιο αγώνα τους!
Η ΚΝΕ στηρίζει την προσπάθεια που κάνουν για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα!
Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, με όλο τον λαό, να βάλουμε στο στόχαστρο αυτή την πολιτική των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσους τη στηρίζουν.
Να βάλουμε εμπόδια σε τέτοια σχέδια και αλλαγές, να διεκδικήσουμε το σχολείο που έχουμε πραγματικά ανάγκη!».

Μοιράσου το άρθρο: