Τα παιδιά ενημερώθηκαν για το έργο του εργαστηρίου Φυσιολογίας Ζωϊκών Οργανισμών
5 Απρ 2019
Πρ. Παυλόπουλος: “Με ενότητα και συλλογική προσπάθεια μπορείς να καταφέρεις πολλά”
7 Απρ 2019

Αλόννησος: Έναρξη διαβούλευσης για την ΟΧΕ των Βορείων Σποράδων

Μοιράσου το άρθρο:

Στη φάση της Διαβούλευσης με φορείς και πολίτες βρίσκεται η εκπόνηση του έργου «Επιχειρησιακό Σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Νήσων Βορείων Σποράδων», που αφορά στο Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Πρόγραμμα Χωρικής Ανάπτυξης στην περιοχή των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη Θεσσαλία, που υλοποιεί η  Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Η εναρκτήρια εκδήλωση έγινε το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο Αλοννήσου, με  εισηγητές τους Πολυτίμη Γραββάνη, Προϊσταμένη Μονάδας Α΄ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Θεσσαλίας, Νικόλαο Τσολάκη, στέλεχος την Μονάδας Β2 της Διαχειριστικής Αρχής και Νικόλαο Πιτσούλη, Διευθύνων Σύμβουλο BEE Group, υπεύθυνου της ομάδας έργου εκπόνησης του επιχειρησιακού σχεδίου ΟΧΕ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν δεκάδες πολίτες και παράγοντες της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Νήσων Βορείων Σποράδων είναι μια αναπτυξιακή Στρατηγική στη χωρική ενότητα των Νήσων των Βορείων Σποράδων στη Θεσσαλία, με ολοκληρωμένη προσέγγιση, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών, στην ενδυνάμωση προσέλκυσης  τουριστικών και πολιτιστικών ροών, στην ανάδειξη αλλά και προστασία των πόρων, στην αύξηση της απασχόλησης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, μέσα από ένα νέο πλαίσιο αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Στόχος της,  η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ενδιαφερόμενων φορέων, κοινωνικών, επιχειρηματικών και επαγγελματικών εταίρων και πολιτών, για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο που σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Η διαβούλευση είναι ανοικτή και μέσω της ιστοσελίδας του Έργου https://www.oxe-sporades.gr

Εντωμεταξύ αξίζει να αναφέρουμε ότι για  το Ολοκληρωμένο σχέδιο χωρικής επένδυσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, τονίζει ότι  «σχεδιάζουμε το μέλλον των νησιών μας» μέσα από ένα Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο που υλοποιούμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως εξ αρχής προβλέψαμε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, το οποίο και αποτελεί τον κύριο χρηματοδότη των δράσεων του Σχεδίου. Στοχεύουμε σε βιώσιμη ανάπτυξη, νέες θέσεις απασχόλησης, στήριξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών μας και αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων καταγράφονται. Συνεργαζόμαστε με όλους και είμαστε ανοικτοί στις προτάσεις κάθε ενδιαφερόμενου, να τις καταθέσουν και να εξεταστούν, και για το λόγο αυτό προβλέψαμε διαδικασία Ανοικτής Διαβούλευσης που ήδη «τρέχει». Έως τον Ιούνιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί πλήρως το Σχέδιο και να προκηρυχθεί η χρηματοδότηση των έργων και δράσεων από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, ώστε έγκαιρα να υλοποιηθούν».

Μοιράσου το άρθρο: