Αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος δύο στελεχών της ΑΓΕΤ ύστερα από μήνυση της Επιτροπής Πολιτών
3 Απρ 2019
Εκδήλωση – παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για την υγεία
3 Απρ 2019

Τους υποψήφιους του συνδυασμού του παρουσίασε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος

Μοιράσου το άρθρο:

Τους πενήντα υποψήφιους του συνδυασμού του «Ανεξάρτητη, Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας», παρουσίασε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, χθες βράδυ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Παυσίλυπο. Αρχικά ο κ. Αλεξάκος αναφέρθηκε στα άτομα που θα πλαισιώνουν το συνδυασμό του, λέγοντας ότι πρόκειται για στελέχη άξια, ανθρώπους ικανούς, καταξιωμένους στην κοινωνία, που αγωνίζονται καθημερινά στο δικό τους μετερίζι. «Στελέχη που μας ενώνει ένας κοινός στόχος . Αυτός είναι η διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Μαζί, θα δώσουμε τη μάχη των εκλογών της 26ης Μαΐου για το Δήμο Καρδίτσας. Μαζί, θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε». Στη συνέχεια μίλησε για το έργο της θητείας της δημοτικής αρχής
«Πως φθάσαμε εδώ;
Πριν 5 περίπου χρόνια, αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας. Έχοντας ξεκάθαρους και ρεαλιστικούς στόχους αλλά και όραμα για την επόμενη μέρα, καταφέραμε με πολλή και σκληρή δουλειά, με μεθοδικότητα, συνεργασία και προγραμματισμό, να οδηγήσουμε το Δήμο μας στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.
Αλλάξαμε και θα συνεχίζουμε να αλλάζουμε τον Δήμο μας. Έχουμε την διάθεση, την πείρα και την γνώση. Έχουμε δημιουργήσει συνθήκες-εφαλτήρια που θα του δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Που θα τον οδηγήσουν στο επίπεδο που οι Δημότες του επιθυμούν.
Δημιουργούμε ένα νέο Δήμο απαλλαγμένο από τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Ένα Δήμο που έχει οικονομικά εξυγιανθεί. Που πλέον όχι μόνο δεν χρωστάει παντού, αλλά καταφέρνει να δημιουργεί πλεονάσματα και να χρηματοδοτεί έργα και δράσεις προς όφελος των Δημοτών. Και αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την αναπτυξιακή πορεία.
Δημιουργούμε ένα Δήμο που οι σχέσεις με τον Δημότη βασίζονται όχι στην εξάρτηση και τα ταξίματα αλλά στον αμοιβαίο σεβασμό. Στην βεβαιότητα ότι όλοι έχουν την ίδια μεταχείριση. Κάνουμε πράξη την ισονομία και αλλάζουμε νοοτροπίες δεκαετιών.
Δημιουργούμε ένα Δήμο που διεκδικεί όσα δικαιούται. Που δεν φωνάζει με στόχο τις εντυπώσεις, αλλά προετοιμάζεται, βάζει στόχους και τους πετυχαίνει. Έτσι πετύχαμε να εντάξουμε περισσότερα από 45 εκ έργα, που αποτελούν το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων από καταβολής Δήμου, τα οποία βελτιώνουν και θα βελτιώσουν πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον την πόλη και τα χωριά και θα αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα απ’ άκρη σε άκρη του Δήμου.
Δημιουργούμε ένα Δήμο που οι δημότες του αγαπούν τον εθελοντισμό, που ωθεί και προωθεί την κοινωνική αλληλεγγύη χωρίς διαχωρισμούς και με σεβασμό σε κάθε ανάγκη, που ενισχύει με στοχευμένες δράσεις την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση δίνοντας διεξόδους στους πολίτες.
Δίνουμε βάρος στην εξωστρέφεια, προβάλλοντας τα σημαντικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε και τα οποία βελτιώνουμε. Όπως το Παυσίλυπο, την σχέση της πόλης με το ποδήλατο, τον πολιτισμό, τα μνημεία και την ιστορία μας. Προσθέτουμε σε αυτά δραστηριότητες όπως η Παυσιλυπούπολη, αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις, τα Ευρωπαικά προγράμματα που μας κάνουν πλέον γνωστούς και πέραν των ορίων της χώρας μας.
Θέλουμε ένα Δήμο φιλικό προς τον Δημότη και τον επισκέπτη. Θέλουμε μία πόλη ελκυστική που σου επιτρέπει να ζεις ανθρώπινα και να εννοείς την Καλημέρα που λες. Παλεύουμε γι αυτό αλλάζοντας την Καρδίτσα με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στο κέντρο και στις γειτονιές και με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Ξεκινήσαμε μια διαδρομή με την στήριξη σας και μαζί σας θα την συνεχίσουμε. Για να γίνει ο Δήμος Καρδίτσας αυτός που όλοι μας θέλουμε . Έχουμε αποδείξει ότι και τολμούμε και μπορούμε. Μπροστά στο μεγάλο στόχο που είναι η βελτίωση του Δήμου μας σε όλους τους τομείς, παραβλέπουμε το εφήμερο πολιτικό κόστος.Και αυτό γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Το αποδεικνύουν τα όσα με την βοήθεια σας πετύχαμε και τα όσα προγραμματίσαμε και βαίνουν προς υλοποίηση.
Ο Δήμος μας αλλάζει. Μαζί του αλλάζουν νοοτροπίες. Γινόμαστε όλοι καλύτεροι και πιο χρήσιμοι. Και το πετυχαίνουμε γιατί όλοι μας το θελήσαμε, όλοι μας προσπαθούμε και όλοι θα είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα.
Γιατί ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας;
Η διαδικασία της αλλαγής, δηλαδή της δημιουργίας ενός εύρωστου Δήμου, δεν ήταν εύκολη και απλή. Ήταν προϊόν σκληρής, συστηματικής, ομαδικής δουλειάς με τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας. Γι αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο ασκήσεων, πειραματισμών και λαϊκίστικων ανεφάρμοστων υποσχέσεων. Δεν μπορεί και δεν πρέπει ο Δήμος να επιστρέψει στην εσωστρέφεια και τον οικονομικό μαρασμό.
Ο Δήμος Καρδίτσας, ο μεγαλύτερος Δήμος του νομού, εξακολουθεί να έχει και μέχρι το έτος 2030 το μεγάλο βάρος της εξυπηρέτησης των παλαιών χρεών ύψους 2 εκ. ετησίως. Γι αυτό το λόγο η συνετή διαχείριση πρέπει να τηρηθεί ευλαβικά.
Τα έργα που έχουν ενταχθεί με εξασφαλισμένες πιστώσεις, ξεπερνούν τα 45.000.000 € και από αυτά μόλις τα 9.000.000 € έχουν εκτελεστεί και τα υπόλοιπα βρίσκονται στην αρχή τους. Η επιτυχής και γρήγορη ολοκλήρωση τους και η αναζήτηση νέων πόρων, απαιτεί να τα χειριστούν άνθρωποι που έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις και τις ανάλογες ικανότητες. Ο τετραπλασιασμός των ενταγμένων έργων σε σχέση με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και της προμήθειας μηχανημάτων καθημερινότητας, δεν είναι απλά αριθμοί αλλά σημαίνουν αύξηση απασχόλησης, καλύτερες υποδομές και τελικά βελτίωση ποιότητας ζωής.
Οι παρεμβάσεις στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης μέχρι τώρα στηριζόταν σε σημαντικό βαθμό στον εθελοντισμό. Με τις μόνιμες δομές που αποκτάει ο Δήμος, την ένταξη των λειτουργικών δαπανών πολλών από αυτών στο ΕΣΠΑ, ανοίγονται νέοι ορίζοντες στην βοήθεια στον συνάνθρωπο. Με την συνέργεια των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και την διεύρυνση του Εθελοντισμού, θα πολλαπλασιάσουμε τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που μειώνουν την ανθρώπινη ανάγκη.
Όμως πάνω απ όλα τώρα είναι η ώρα να κεφαλαιοποιήσουμε το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και να υλοποιήσουμε το όραμά μας για μια Καρδίτσα, βιώσιμη, ανθρώπινη, μια Καρδίτσα σύγχρονη, που σέβεται το Δημότη, φιλική και ελκυστική και στους κατοίκους της και στους επισκέπτες. Μια Καρδίτσα εξωστρεφή που αξιοποιεί την αναγνώριση των επιτυχιών της σε Ευρωπαϊκό και Πανελλαδικό επίπεδο και την μεταφράζει σε αύξηση της επισκεψιμότητας, της απασχόλησης και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου.
Συνεχίζουμε μαζί, τoν αγώνα που ξεκινήσαμε πριν 5 χρόνια.
Συνεχίζουμε μαζί να αλλάζουμε την Καρδίτσα.
Για τον απολογισμό του έργου μας χρειάζομαι πολύ χρόνο και θα τον κάνουμε προσεχώς. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στην ομάδα».

Οι υποψήφιοι:

1 ΑΒΔΕΛΙΔΟΥ ΓΙΑΝΝΑ
2 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
3 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
4 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΟΓΙΑ ΜΑΡΙΑ
5 ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
6 ΒΛΑΧΑΚΗ ΖΩΗ
7 ΓΑΛΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
8 ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ
9 ΓΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
10 ΓΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
11 ΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
12 ΓΡΑΒΒΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
13 ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
14 ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
15 ΘΑΝΟΥ ΕΥΗ
16 ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
17 ΚΑΛΙΑΣ ΘΩΜΑΣ
18 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
19 ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΑΛΚΗΣΤΙΣ
20 ΚΟΡΑΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
21 ΚΟΥΡΚΟΥΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
22 ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΝΑ
23 ΚΩΤΟΥΛΑ ΕΥΘΑΛΙΑ
24 ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
25 ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
26 ΜΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
27 ΜΑΤΖΙΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
28 ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
29 ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
30 ΜΠΟΛΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
31 ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
32 ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
33 ΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
34 ΝΤΟΒΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ
35 ΞΥΛΟΜΕΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
36 ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
37 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
38 ΠΑΠΠΑΣ ΜΑΚΗΣ
39 ΠΑΡΔΑΛΑ ΜΑΡΙΑ
40 ΠΑΣΣΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
41 ΠΑΤΡΑ ΒΑΙΤΣΑ
42 ΣΒΑΡΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
43 ΣΙΔΕΡΗ ΑΘΗΝΑ
44 ΣΚΟΡΑ ΕΛΕΝΗ
45 ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
46 ΤΑΝΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
47 ΤΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
48 ΤΣΙΡΕΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
49 ΤΣΙΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
50 ΨΗΜΜΕΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Μοιράσου το άρθρο: