Εκδήλωση για τα 100 Χρόνια της ΓΣΕΒΕΕ
3 Απρ 2019
Γραμμή κλήσης για τραυματισμένα αδέσποτα
3 Απρ 2019

Αύριο η απόφαση για προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων όσον αφορά στο RDF της ΑΓΕΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερες από τέσσερις ώρες (μέχρι τις 7 το απόγευμα) διήρκησε η συζήτηση  της αίτησης έκδοσης προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών για να σταματήσει η εκφόρτωση φορτίων RDF (επεξεργασμένα σκουπίδια) στο λιμάνι της ΑΓΕΤ, μέχρις ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα. Η απόφαση επί του αιτήματος αναμένεται να εκδοθεί αύριο, Πέμπτη 4 Απριλίου, από το Πρωτοδικείο Βόλου.

Να σημειωθεί ότι όπως ανέφεραν οι δικηγόροι της τσιμεντοβιομηχανίας, η εκφόρτωση του φορτηγού – πλοίου που κατέπλευσε στο λιμάνι της ΑΓΕΤ τα ξημερώματα της Τρίτης, ολοκληρώθηκε και το καράβι θα αποπλεύσει σήμερα.

Οι συνήγοροι της επιτροπής πολιτών, επικαλέστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την κείμενη νομοθεσία και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τους όρους εκφόρτωσης και μεταφοράς των επεξεργασμένων σκουπιδιών.

Δείγματα για εξέταση

Στο μεταξύ, η εταιρεία που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τον έλεγχο του φορτίου (2.500 τόνων) έλαβε τρία δείγματα, τα οποία θα εξεταστούν σε σχέση με την θερμογόνο δύναμη και την περιεκτικότητα του υλικού σε φώσφορο και υδράργυρο.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: