Εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων του ΚΚΕ για την υγεία
1 Απρ 2019
Γεύμα αγάπης για τους ηλικιωμένους παρέθεσε ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου
1 Απρ 2019

Μιχ. Μιτζικός: “Κατηγορηματικά “όχι” στη δημιουργία αιολικού πάρκου στο Νότιο Πήλιο”

Μοιράσου το άρθρο:

Κατηγορηματικός ότι ο ίδιος και ο συνδυασμός του «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» είναι κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Νότιο Πήλιο, είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού, κ. Μιχάλης Μιτζικός, ο οποίος μίλησε σήμερα (1-4-2019) για το θέμα, στην ΕΡΤ Βόλου και στην εκπομπή «Θεσσαλικό Περισκόπιο».

Ο ίδιος μάλιστα, δήλωσε πως αν εκλεγεί δήμαρχος, θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπονται, ώστε να μην προχωρήσει η επένδυση, ενώ κατηγόρησε τη νυν Δημοτική Αρχή ότι όλο αυτό το διάστημα ολιγώρησε, ενώ – όπως αποδείχθηκε – η εταιρεία, κάθε άλλο παρά είχε αποσύρει το ενδιαφέρον της, εξασφαλίζοντας θετικές γνωμοδοτήσεις από το Δασαρχείο.

«Έχει υποχρέωση η Δημοτική Αρχή να ενημερώνεται για το τι γίνεται στον τόπο. Όταν ξεκινά ένα ζήτημα, πρέπει να το παρακολουθεί» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, χαρακτηρίζοντας «προεκλογικά παιχνίδια και τερτίπια» τις δηλώσεις του αντιπάλου του, νυν αντιδημάρχου Νοτίου Πηλίου, κ. Μιλ. Παπαϊωάννου, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τέτοιες παρεμβάσεις στην περιοχή.

«Όταν, πριν δύο χρόνια, είχαν φέρει το θέμα στο συμβούλιο, η θέση τους δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη. Τώρα, προεκλογικά, λένε ότι είναι δήθεν, κατά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι ο κ. Γιάννης Διανελλάκης (δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο, αλλά υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Μιτζικού στις επερχόμενες εκλογές) μειοψήφησε κατά την ψηφοφορία που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, τασσόμενος υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών από την Αργαλαστή μέχρι το Τρίκερι, ο κ. Μιτζικός τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά διάσταση απόψεων μεταξύ τους.

«Ο Μιτζικός είναι δημοκράτης. Στην ομάδα, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει την προσωπική του άποψη, και τώρα προεκλογικά, και μετά» σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι η τελική απόφαση είναι της ομάδας και του επικεφαλής της.

Να σημειωθεί πως το ζήτημα της δημιουργίας αιολικού πάρκου στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου επανήλθε στο προσκήνιο δύο χρόνια μετά το αρχικό ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της αιολικής ενέργειας για εγκατάσταση 11 ανεμογεννητριών στις Δημοτικές Ενότητες Σηπιάδας και Αργαλαστής, στο πλαίσιο του χωροταξικού σχεδιασμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως τότε, έτσι και τώρα, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από μερίδα πολιτών που συγκρότησαν μάλιστα, ειδική συντονιστική επιτροπή κατά της δημιουργίας αιολικού πάρκου στην περιοχή τους.

 

Μοιράσου το άρθρο: