Πρόγραμμα εθελοντισμού για το περιβάλλον “Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή”
29 Μαρ 2019
Παράταση των 8μηνιτών ζητάει ο Δήμος Βόλου από το Υπουργείο Εσωτερικών
29 Μαρ 2019

Απ. Παπαδούλης, Υπ. Δήμαρχος Βόλου: «Η δημοτική αρχή εγκατέλειψε την εκπαίδευση»

Μοιράσου το άρθρο:

«Απόφασή μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο, με τον οποίο η σημερινή δημοτική αρχή αντιμετωπίζει την εκπαίδευση σε ολόκληρο τον Δήμο Βόλου. Ουσιαστικά οι υποχρεώσεις του Δήμου προς την πρωτοβάθμια, αλλά και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν ξεχαστεί. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό, πως για τα θέματα των σχολικών υποδομών, η σημερινή δημοτική αρχή  δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Προφανώς δεν τους ενδιαφέρουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ή δεν καταλαβαίνουν την ανάγκη τους.»

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Απόστολος Δ. Παπαδούλης, την αντιμετώπιση που επεφύλαξε η δημοτική αρχή τα πέντε προηγούμενα χρόνια στα θέματα της εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Συζητώντας με τα στελέχη της Πρωτοβάθμιας, για το σημαντικό πρόβλημα των σχολικών υποδομών και για τα πολλά αναξιοποίητα κτίρια που διαθέτει ο Δήμος,  ο Απ. Παπαδούλης επεσήμανε πως αρκετά από αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν και να δοθούν για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία, σε κάποιους χώρους, μπορεί να στεγάσει ακόμη και νηπιαγωγεία.

«Η εκπαίδευση, δεν μπορεί παρά να είναι προτεραιότητα», συμπλήρωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος, «γιατί αφορά στα νέα παιδιά, τα οποία είναι η ελπίδα αυτού του τόπου και για αυτό απόφασή μας είναι να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή την αντιμετωπίζει. Είναι η εποχή της γνώσης της παιδείας, της εκπαίδευσης και της δημιουργίας ανθρώπων με αξίες. Το γεγονός ότι φτάσαμε μέχρι εδώ, δείχνει ότι μας έλειψαν οι αξίες. Πρέπει να γυρίσουμε στις ρίζες μας και να ξαναβρούμε τις αξίες μας»

Τον Απόστολο Δ. Παπαδούλη, στην επίσκεψή του στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Σταύρος Δημητριάδης, Ματούλα Διαμαντή, Ιωάννα Κιντά, Ναπολέων Κολοβός και Σπύρος Κούργιας.

 

Μοιράσου το άρθρο: