Δύο εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί από τη ΔΕΥΑΜΒ εργολήπτρια εταιρεία
28 Μαρ 2019
Στην καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Let’s do it Greece» ο Δήμος Αλμυρού
28 Μαρ 2019

Σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής (BLS) στο Δήμο Αλμυρού

Μοιράσου το άρθρο:

Ένα ακόμη Σεμινάριο  Βασικής Υποστήριξης της  Ζωής με τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΒLS/AED) οργανώνει ο Δήμος Αλμυρού το  Σάββατο  13 Απριλίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, από 4:00 μ.μ. έως 8:30 μ.μ., σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), το Ελληνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στην  Υποστήριξης της  Ζωής και τον Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 ΓΣΝΛ,  Στρατιωτικό Γιατρό Καρδιολόγο, κ. Χαράλαμπο Παρίση.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας του Δήμου Αλμυρού, η οποία ξεκίνησε από το 2015, είναι η μείωση της θνησιμότητας και ειδικότερα η μείωση του αιφνίδιου θανάτου από καρδιακό επεισόδιο. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση επιβίωσης θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης EURECA ONE, στην οποία συμμετείχαν 27 ευρωπαϊκές χώρες.

Στα πλαίσια των σεμιναρίων που οργανώθηκαν, έχουν επιμορφωθεί και έλαβαν πιστοποίηση περισσότεροι από 300 συμπολίτες μας. Επιμορφώθηκαν επίσης,  πολλοί μαθητές και έλαβαν επίσημη πιστοποίηση από τον ERC πρώτοι πανελλαδικά 30 μαθητές της Γ΄ τάξης  του Γυμνασίου Ευξεινούπολης το 2018 και 30 μαθητές  το 2019.

Ο Δήμος Αλμυρού διαθέτει αυτή τη στιγμή 4  Αυτόματους  Εξωτερικούς  Απινιδωτές. Τον πρώτο απινιδωτή πρόσφερε στον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτριο Εσερίδη, ο Πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Γυμνασίου Ευξεινούπολης,  Δημήτριος Κούργιας, τον Δεκέμβριο 2015. Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης με μια εκστρατεία που οργάνωσαν κατάφεραν με τη βοήθεια πολλών συμπολιτών να αποκτήσουν δύο απινιδωτές για τον Αλμυρό, οι οποίοι βρίσκονται ένας  στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και ένας στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού και έναν απινιδωτή για τη Σούρπη με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούρπης, ο οποίος βρίσκεται στο Καφέ Στάση στη Σούρπη.  Στο ΚΕΠ  Πτελεού βρίσκεται  ένας  απινιδωτής, ο οποίος προσφέρθηκε από κάποιον συμπολίτη μας που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του με τη βοήθεια του πατήρ Σ. Μαλιαρού.

Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ  Μαγνησίας και Σποράδων, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη υποσχέθηκε στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης να δωρίσει έναν απινιδωτή για την Ευξεινούπολη.  Ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Δημήτριος Εσερίδης θέλοντας να θωρακίσει όλο τον Δήμο θα προσφέρει έναν απινιδωτή στην Αμαλιάπολη και έναν στο Αχίλλειο, καθώς επίσης και έναν στην απομακρυσμένη Ανάβρα.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Σεμινάριο, το Σάββατο 13/4/2019, μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Δημάρχου στο 2422350204, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Μοιράσου το άρθρο: