Παρθένο ελαιόλαδο για gourmet καταναλωτές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
27 Μαρ 2019
Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό απέστειλε η ΔΑΣ-ΟΤΑ
27 Μαρ 2019

Ισονομία: είναι υφιστάμενη στην υπόθεση αδειών του Δ. Κουφοντίνα;

First two-days time off from prison for the member of the Revolutionary Organization 17 November, Dimitris Koufontinas, in Korydallos, Athens, on November 9, 2017 / Πρώτη διήμερη άδεια εκτός φυλακής για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, Κορυδαλλός, Αθήνα, στις 9 Νοεμβρίου, 2017

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.
Εκτίει την ποινή του, στις φυλακές Βόλου.
– Δικαιούται των νομοθετικά προβλεπόμενων αδειών;
– Αν ναι, γιατί δεν του δόθηκε η 7η κατά σειρά άδεια και επίσης γιατί η ερμηνεία  του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, που ισχυρίζεται ότι οι καταδικασμένοι σε πάνω από μια ισόβια κάθειρξη δεν εμπίπτουν στο άρθρο 55 του Σωφρονιστικού Κώδικα, εμφανίστηκε ως κρατεά των αποφάσεων που έλαβε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου; Γιατί  19χρόνια μετά, ανοίγει και πάλι, ένα τέτοιο θέμα; Για το θέμα μιλάει  σήμερα η Φρόσω Παύλου, στην εκπομπή “Η ζωή χωρίς ήρωες” της ΕΡΤ Βόλου,  με τον καθηγητή του Παν/μιου Θεσσαλίας και μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα  Τάκη Πολίτη ( Takis Politis), καθώς και για την  επικείμενη πανελλαδική διαμαρτυρία της 31ης Μαρτίου στο Βόλο, με αίτημα την άμεση χορήγηση άδειας στο Δ. Κουφοντίνα.

 

Μοιράσου το άρθρο: