Νηστεία Σαρακοστής: Μπορούμε όλοι να την ακολουθήσουμε; Τι λέει η διατροφολόγος κ. Νότα Μπλούχου
26 Μαρ 2019
Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για παραχώρηση πλατείας Πανεπιστημίου στην ΕΠΣΘ
26 Μαρ 2019

Ποδηλατοδρόμιο σχεδιάζει η δημοτική αρχή Βόλου, κοντά στο Πανθεσσαλικό

Μοιράσου το άρθρο:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να παραχωρήσει σαράντα περίπου στρέμματα  στην απαλλοτριωμένη περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη Νέα Ιωνία Βόλου για τη δημιουργία ποδηλατοδρομίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο ποδηλατοδρόμιο που θα μπορεί να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. «Επίσημα θα ανακοινωθεί από τον Περιφερειάρχη της ερχόμενη Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου και αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες θα έλθει για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας επισήμανε ότι υπάρχει ποδηλατοδρόμιο στη Ρόδο γι ανα του απαντήσει ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, Απ. Γαλάτης, ότι αυτό πλέον είναι παλαιών προδιαγραφών και δεν χρησιμοποιείται.

Στην εισήγηση του θέματος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι  αθλητικές εγκαταστάσεις, πέρα από τον καθαρά αθλητικό τους ρόλο, αποτελούν και πόλο έλξης  για τους κατοίκους άλλων Δήμων της ευρύτερης περιοχής, καθώς η διοργάνωση αγώνων δημιουργεί επιπλέον ρεύμα αθλητικού τουρισμού στο Βόλο από όλη την κεντρική και όχι μόνο Ελλάδα.

Μετά από την επικοινωνία  του Δημάρχου Βόλου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και κατόπιν δέσμευσής του για χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου εκ μέρους της  Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου  προτείνει την υλοποίηση του έργου στην περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη Νέα Ιωνία Βόλου. Σύμφωνα με την αρχική πρόταση της  Περιφέρειας Θεσσαλίας, το ποδηλατοδρόμιο θα είναι ένα ανοικτό στάδιο μήκους 175μ, πλάτους 150μ και εμβαδού 20.514τμ. Η ειδική πίστα διαδρομών θα έχει συνολικό μήκος 333,33μ και πλάτος 7,5μ και θα εγγράφεται σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο μήκους 142μ και πλάτους 82μ. Για την ως άνω περιγραφόμενη κατασκευή απαιτείται χώρος 40 περίπου στρεμμάτων, ενώ ο πλήρης φάκελος της τεχνικής μελέτης για την κατασκευή του έργου θα υποβληθεί  άμεσα από την  Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρέχοντας  τις  ακριβείς τεχνικές  προδιαγραφές που απαιτούνται, οι οποίες θα εκτιμηθούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου».

 

Μοιράσου το άρθρο: