«Χρήσιμες κατασκευές που αφέθηκαν στην τύχη τους»
26 Μαρ 2019
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλίας: Λαϊκή οργάνωση και πάλη ενάντια στις ανεμογεννήτριες στο Ν. Πήλιο
26 Μαρ 2019

Πεδίο αντιπαράθεσης στο Δ.Σ. η συντήρηση των σχολικών κτιρίων

Μοιράσου το άρθρο:

Για έλλειψη σχεδιασμού στο θέμα της συντήρησης των σχολικών κτιρίων επέκρινε τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, Απ. Νάνος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής.

Ειδικότερα, με αφορμή την υποβολή αιτήματος ένταξης της πράξης του Δήμου Βόλου, “Προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου” στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι εδώ και πέντε χρόνια δεν είχε κανένα σχεδιασμό.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλάς, είπε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή παρέλαβε αυτή την κατάσταση, επιρρίπτοντας ευθύνες στην παράταξη του κ. Νάνου. Όπως είπε «Δεν ήταν ο Κουντούρης κι ο Βαλαχής εδώ;  Κι έρχεστε τώρα να κάνετε κριτική; Έχετε βαρύτατες ευθύνες. Δεν κοιτάξατε τις ανάγκες του λαού».
Λαμβάνοντας το λόγο ο Απ. Νάνος κατηγόρησε τον Δήμο ότι γέμισε κοντέινερ τα σχολεία και μόνο προεκλογικά ξέρει να δίνει υποσχέσεις η δημοτική αρχή ενώ με την πολιτική της έχει οδηγήσει την πόλη σε απόγνωση. Κάλεσε δε τους πολίτες να στηρίξουν τους υποψηφίους του ΚΚΕ.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Θεοδώρου είπε ότι η Δ.Α. έχει πρόγραμμα για τη συντήρηση σχολείων, πέρα από τις συντηρήσεις, αντιμετωπίζονται προβλήματα καθημερινά, ενώ υποβάλλονται προτάσεις όταν ανοίγουν προσκλήσεις. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας είπε ότι στα πέντε χρόνια θητείας της Δημοτικής Αρχής είναι η πρώτη προσθήκη αίθουσας.

Ο Αχ. Μπέος συμφώνησε με την τραγική κατάσταση να γίνονται μαθήματα σε κοντέινερς, είπε ότι η εικόνα αυτή συναντάται σε τριτοκοσμικές χώρες, αλλά δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ τόνισε ότι η Δ.Α. κατασκεύασε και επισκεύασε 20 τουαλέτες σε σχολεία.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: