Μπήκε η υπογραφή για την κατασκευή του «Σπιτιού των Ιώνων»
22 Μαρ 2019
Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Νέα Εποχή, Νέα Δυναμική»
22 Μαρ 2019

Στα σκαριά το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού

Μοιράσου το άρθρο:

Κατατέθηκε σήμερα ηλεκτρονικά η μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αξιολογείται ο φάκελος, ο οποίος είναι πλήρης, ύστερα από μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε, για να εγκριθεί από 12 υπηρεσίες που εμπλέκονται στο έργο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Πατής Κουτσάφτης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 5,4 εκ. ευρώ και θα αλλάξει συνολικά την εικόνα της περιοχής, ενώ το έργο ζητούσαν οι αλιείς αλλά και οι πολίτες

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο φάκελος που είναι πλήρης, κατατίθεται, θα αξιολογηθεί και θα χρηματοδοτηθεί με 5,5 εκ. €, προκειμένου να υλοποιηθεί το αλιευτικό καταφύγιο.
Ο ίδιος εξήγησε ότι παλιά ήταν ένα ολοκληρωμένο καταφύγιο, όπου ερχόταν το ιπτάμενο δελφίνι από τη Θεσσαλονίκη,  αφέθηκε στην τύχη του, διαλύθηκε έχει σχεδόν καταστραφεί και πρέπει να στηθεί ξανά από την αρχή με ολοκληρωμένη και πλήρη μελέτη και αδειοδοτήσεις.

«Αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει αν ο Δήμος δεν έκανε μια τεράστια προσπάθεια και κυρίως αν δεν είχαμε τη συμπαράσταση της Περιφέρειας, του περιφερειάρχη, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων και της Τεχνικής Υπηρεσίας», δήλωσε ο κ. Κουτσάφτης.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι ο Δήμος  Ζαγοράς – Μουρεσίου έχει την ατυχία να μην έχει τεχνική επάρκεια και με έναν μηχανικό που διαθέτει, δεν μπορεί να καταθέσει καμία πρόταση.  Για το λόγο αυτό έχουν γίνει επτά προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια , ώστε ο Δήμος να είναι μέσα στα αναπτυξιακά προγράμματα που τρέχουν.
«Εάν δεν υπάρχει συνεργασία με την Περιφέρεια, οι μικροί Δήμοι δεν υπάρχουν πια», υπογράμμισε ο δήμαρχος, που συμπλήρωσε ότι οι γραφειοκρατία και οι χρονικές δεσμεύσεις τους κυνηγούν συνέχεια.
Τέλος ανέφερε ότι  ο Δήμος βρίσκεται σε εγρήγορση για τα επόμενα προγράμματα από το ΕΣΠΑ, από το Leader, τα κλειστά κυκλώματα ύδρευσης κ.ά.

Μοιράσου το άρθρο: