Τις ενστάσεις της για την νησίδα «Αλατά» καταθέτει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία
22 Μαρ 2019
Στα σκαριά το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού
22 Μαρ 2019

Μπήκε η υπογραφή για την κατασκευή του «Σπιτιού των Ιώνων»

Μοιράσου το άρθρο:

Σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμο το «Σπίτι των Ιώνων» καθώς σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του αναδόχου του έργου προϋπολογισμού 820.000 ευρώ. Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός στο έργο αυτό «διεισδύουν όλες οι επιθυμίες των ανθρώπων της προσφυγιάς. «Ένα έργο που συμπίπτει με την ημέρα που γιορτάζει η Ν. Ιωνία με την Ευαγγελίστρια.

Το κτίριο που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που παραχώρησαν οι Ίωνες επί της οδού Χρήστου Λούλη 69, απέναντι από την Ευαγγελίστρια, έχει  518 τ.μ.  και θα διαθέτει υπόγεια και τρεις ορόφους και μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις δραστηριότητες των «Ιώνων» , επισήμανε ο κ. Αγοραστός. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Από την πλευρά της η Άννα Πετσιάβα – Παπανικολάου πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας,  «Ίωνες», εξέφρασε τη χαρά της γιατί ένα όνειρο χρόνων γίνεται πραγματικότητα.

«Υπογράψαμε πριν από λίγο τη σύμβαση για τη στέγη που πρόκειται να ανεγερθεί στο ιδιόκτητο οικόπεδο της Εστίας που παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια. Το οικόπεδο το αγοράσαμε το 2006 και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για να ανεγερθεί το  κτίριο εδώ και κάποια χρόνια».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εστίας «περάσαμε πολλές δυσκολίες, αλλά με την καλή συνεργασία φτάνουμε σήμερα στο αίσιο τέλος», ενώ πρόσθεσε ότι το νέο κτίριο θα είναι κόσμημα για τη Ν. Ιωνία, όπου θα στεγαστούν οι δράσεις, η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά των «Ιώνων».

Τι περιλαμβάνει το έργο 

Το έργο αφορά στην κατασκευή Κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το Κέντρο Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατων Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ». To κτίριο πρόκειται να κατασκευαστεί στην Ν.Ιωνία Βόλου στην Οδό Χρ.Λούλη 68 –Διόδος 6, αριθ.21 (Ο.Τ.95) και συνολικά θα κατασκευαστούν 518,66 μ2.  Θα είναι ένα τριώροφο κτίριο επί pilotis με υπόγειο, στο οποίο θα φιλοξενούνται πολιτιστικές – καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικά περιλαμβάνονται οι παρακάτω χώροι :

Στο υπόγειο     99,01 μ2: χώροι αποθηκευτικοί, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, κλιμακοστάσιο.

Στο ισόγειο       98,31 μ2 : χώροι κινήσεως – διάδρομοι, θέση στάθμευσης , κλιμακοστάσιο.

Στον Α’ όροφο  98,31 μ2 :  γραφεία.

Στον Β’ όροφο  98,31 μ2 : γραφεία.

Στον Γ’ όροφο   94,16 μ2 : γραφεία. Και απόληξη του κλιμακοστασίου 30,56 μ2.

 

Όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την κατασκευή, θα εκτελεσθούν σύμφωνα με τα σχέδια της Μελέτης και την αριθ.261/2012 άδεια οικοδομής, σύμφωνα με τις υποδείξεις της επίβλεψης και των μελετητών, με τις διατάξεις και τους κανονισμούς που ισχύουν για το Ελληνικό Κράτος (Ελληνικοί και ΕΟΚ), με τα αναγραφόμενα στα άρθρα του Τιμολογίου Μελέτης και την παρούσα Τεχνική Περιγραφή, στα αντίστοιχα άρθρα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και τέλος στις οδηγίες της Επιβλέπουσας Υπηρεσίας.

 

 

Άλλα έργα

Επιπλέον ο κ. Αγοραστός υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση για το έργο συντήρησης του οδικού δικτύου της Μαγνησίας ύψους 1.800.000 ευρώ, ενώ ήδη για το οδικό κύκλωμα Πηλίου έχουν δοθεί ήδη 8 εκ. ευρώ.

Επίσης ο κ. Αγοραστός υπέγραψε  δύο συμβάσεις για καθαρισμό και συντήρηση ρεμάτων στο Νότιο Πήλιο 150.000 ευρώ, ενώ κ άλλα ά150.000 ευρώ δόθηκαν για τη Ζαγορά και το Μούρεσι. «Πρόκειται γιαεργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας για τους πολίτες. Ρίχνουμε χρήμα στην τοπική οικονομία αλλά δύσκολα λύνεται το πρόβλημα της ανεργίας», τόνισε ο κ. Αγοραστός.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: