Νάνσυ Καπούλα: Εικόνες απαξίωσης και εγκατάλειψης στη Ν. Αγχίαλο
21 Μαρ 2019
ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Ισχυρή πολιτική βούληση για την προστασία της πρώτης κατοικίας
21 Μαρ 2019

Συναυλία στήριξης των μαθητικών κινητοποιήσεων: Αγωνιζόμαστε και τραγουδάμε

Μοιράσου το άρθρο:

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και το διήμερο δράσεων που οργανώνεται από φορείς, εκπρόσωποι αυτών παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε “Λέμε Ένα μεγάλο ΟΧΙ στον πόλεμο. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τα χιλιάδες προσφυγόπουλα που είναι εγκλωβισμένα, χωρίς τη θέλησή τους, στη χώρα μας.Υψώνουμε τείχος στους φασίστες και το ναζιστικό τους δηλητήριο”. Παράλληλα εκφράστηκε η συμπαράσταση και η συμπόρευση των φορέων με τους αγωνιζόμενους μαθητές και απευθύνθηκε κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή συναυλία, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία. Θα συμμετέχουν μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας και το σχήμα “Ταξιδιώτες¨”. Θα γίνουν ομιλίες από μαθητές και άλλους φορείς:Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας, Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ), Ομάδα Γυναικών Σέκλιζας (μέλος ΟΓΕ), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Οικοδόμων Καρδίτσας, Δ.Σ. Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Καρδίτσας, Εκλεγμένοι σε 5μελή/15μελή σχολείων της Καρδίτσας
Όπως είπε η κ. Αργυρώ Χαλάτση, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών, “συμπορευόμαστε με τους μαθητές που αγωνίζονται:
-Για το σχολείο των αναγκών και των ονείρων τους κόντρα στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το εξεταστικό!
-Ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της κυβέρνησης στους μαθητές όπως αυτή εκφράστηκε και στην πόλη μας με την προσαγωγή μαθητών στην αστυνομική διεύθυνση.
-Καταδικάζουμε την επιχείρηση συκοφάντησης των αγωνιζόμενων μαθητών του 4ου λυκείου -που όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους- ενώ το σχολείο είχε παραδοθεί στην διεύθυνση, με σκοπό την κανονική λειτουργία της σχολικής μονάδας, κλειδώθηκε ο χώρος με λουκέτα και ξεκλειδώθηκε σήμερα το πρωί από τον φύλακα του σχολείου, διαπιστώθηκε ότι είχε διαρρηχθεί το γραφείο των καθηγητών και είχαν αφαιρεθεί αντικείμενα.
Με ανακοίνωση τους οι μαθητές καταδικάζουν το γεγονός. Να σημειωθεί ότι η διεύθυνση του σχολείου υπονοεί την εμπλοκή των μαθητών στα γεγονότα.
-ρωτάμε ποιος ευνοείται απ’ αυτές τις ενέργειες μια μερα πριν την διοργάνωση από μαθητές και φορείς του μαθητικού συλλαλητηρίου και της αντιρατσιστικής συναυλίας;
Αν αυτό δεν «μυρίζει» προβοκάτσια τότε τι άλλο μπορεί κάποιος να σκεφτεί πέρα από προσπάθεια τρομοκράτησης και κατασυκοφάντησης των μαθητών. Ό,τι και να κάνουν οι διάφοροι κύκλοι προβοκατόρων οι μαθητές μαζι με τους γονείς, τα σωματεία και τους φορείς, θα περιφρουρήσουν τον αγώνα τους με όλα τα μέσα. Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τους αγώνες τους! Οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν!Παίρνουμε μαζικά μέρος μαθητές, γονείς και φορείς στο συλλαλητήριο- συναυλία την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στις 11 πμ”.

Μοιράσου το άρθρο: