Ο ρόλος των ιερέων μέσα από τα μάτια των λαϊκών
21 Μαρ 2019
Αφιέρωμα στη μουσική του Ennio Morricone-Προβολή ταινίας “Για μια χούφτα δολάρια”
21 Μαρ 2019

Μήνυμα κατά του ρατσισμού από όπου κι αν πηγάζει, έστειλαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Μοιράσου το άρθρο:

Μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλαν σήμερα, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, το οποίο ανέλαβε τη διοργάνωση της επίσημης εκδήλωσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού» που είναι η σημερινή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας και όπως δήλωσε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ, κ. Δημήτρης Κόκκινος «Το μήνυμά της είναι η ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων – κι όχι μόνο – στα ζητήματα των διακρίσεων και της καθημερινής μας πρακτικής. Το σχολείο και η εκπαίδευση ως θεσμός πρέπει να δίνει το παράδειγμα στα παιδιά. Για τη διαιώνιση ρατσισμού το ζήτημα είναι πώς αντιδρούμε εμείς στην καθημερινή μας πρακτική».

Η κ. Σοφία Κανταράκη, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Β’ Βάθμιας, δήλωσε από την πλευρά της, ότι “κάθε σχολείο με τέτοιου είδους μήνυμα οφείλει να διατρανώνει την αντίθεσή του σε καταστάσεις που υποβαθμίζουν το ανθρώπινο στοιχείο. Ο ρόλος του σχολείου είναι να αναδεικνύει το ανθρώπινο, την γνώση και να παραγκωνίζει κάθε προσπάθεια που οδηγεί τον μαθητή σε αντίθετες καταστάσεις”.

Μηνύματα κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της διαφορετικότητας έστειλαν, με δηλώσεις τους, και οι μαθητές, Μάρκος Ντόνας, Μπρισίλντα Τσουλχάι, Νικόλας Δεσύπρης και Αγγελική Βοβότη, μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, οι οποίοι τόνισαν ότι το διαφορετικό, όχι μόνο δεν είναι κακό, αλλά  και ομορφαίνει τη ζωή.
Η μαθήτρια Μπρισίλντα Τσουλχάι, ιδιαίτερα, με καταγωγή από την Αλβανία, δήλωσε ότι και η ίδια έχει βιώσει λεκτικό ρατσισμό ακόμη και από καθηγητή. «Πάντα υπάρχει ρατσισμός σε κάθε γενιά και ηλικία. Έχει να κάνει με τον άνθρωπο και τον χαρακτήρα του» τόνισε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ενώ έξω από το αμφιθέατρο υπήρχε έκθεση φωτογραφιών των μαθητών με θέμα “Πείτε ΟΧΙ στον ρατσισμό”, στον οποίο συμμετείχαν τέσσερα σχολεία με πολλαπλές συμμετοχές και σήμερα βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες.

Μοιράσου το άρθρο: