Μήνυμα κατά του ρατσισμού από όπου κι αν πηγάζει, έστειλαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας
21 Μαρ 2019
Οδικά έργα σε Σκόπελο και Αλόννησο
21 Μαρ 2019

Αφιέρωμα στη μουσική του Ennio Morricone-Προβολή ταινίας “Για μια χούφτα δολάρια”

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και με την υποστήριξη της ΕΡΤ Βόλου και της κινηματογραφικής ιστοσελίδας “I cineman”, προβάλουν ένα μέρος της εξαίρετης τριλογίας του Sergio Leone, την ταινία “Για μια χούφτα δολάρια” (1964). Ένα αφιέρωμα στα ευρωπαϊκά western και τη μουσική του Ennio Morricone . Η προβολή θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο κινηματοθέατρο “Αχίλλειο”. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Την ταινία θα προλογίσει το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, Χαρούλης Δημήτριος.

Η υπόθεση του έργου

Σε μια μικρή πόλη, κάπου στα σύνορα με το Μεξικό, στο San Miguel, καταφτάνει ένας άγνωστος πιστολέρο. Ο ξένος είναι σκληρός, ολιγόλογος και απίστευτα γρήγορος και ακριβής με το όπλο του.
Μετά την πρώτη του επαφή με το ξενοδόχο, μαθαίνει ότι στην πόλη κυριαρχούν δυο μεγάλες οικογένειες οι οποίες έχουν σκορπίσει τον τρόμο στους γύρω τους, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται σε μεγάλη κόντρα μεταξύ τους καθώς, μάχονται για την κυριαρχία στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.
Η μια οικογένεια είναι αυτή των Baxters, που ασχολούνται με το λαθρεμπόριο όπλων, ενώ η άλλη είναι η οικογένεια των μεξικανών Rohos, που ασχολούνται κυρίως με το λαθρεμπόριο ποτών.
Στους Baxters τον πρώτο λόγο έχει η σκληροτράχηλη Consuelo Baxter, σύζυγος του ανίσχυρου πλέον σερίφη της πόλης, John Baxter.
Στην αντίπερα όχθη, αρχηγός των Rohos είναι ο πιο λογικός και μεγαλύτερος σε ηλικία εκ των δύο αδελφών, Miguel Roho. Ο μικρότερος αδελφός του όμως, ο Ramon, είναι ο “φόβος και ο τρόμος” όλων, καθώς είναι ένας αδίστακτος φονιάς και άσσος στα όπλα.
Μέχρι την στιγμή που κάνει την εμφάνισή του στην πόλη ο ξένος, τα πράγματα είναι σχετικά ήσυχα αφού οι δύο οικογένειες κοιτάνε τις δουλειές τους και δεν πολυασχολούνται με τους άλλους. Όμως ο σκληροτράχηλος άγνωστος που έχει σαν μοναδικό σκοπό να κερδίσει χρήματα, καταστρώνει τα σχέδιά του και εκμεταλλευόμενος τις καταστάσεις, συμμαχεί πότε με την μία οικογένεια πότε με την άλλη, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη και φέρνοντας ταυτόχρονα αναταραχή στην μικρή πόλη…

Μοιράσου το άρθρο: