Ξεχώρισε στη Βίγλα και το Αιγίνιο και  βραβεύτηκε από το Δήμο Βόλου ο ΕΟΣ Βόλου
20 Μαρ 2019
Γιατροί Αχιλλοπούλειου: Καταρρέει το δημόσιο σύστημα Υγείας-Ζητούν άμεσες ενέργειες
20 Μαρ 2019

Οι «Ποταμοερευνητές» του 1ου Γυμνασίου Βόλου σε νέες περιπέτειες

Μοιράσου το άρθρο:

Κυριακή 17 Μαρτίου με το πρωινό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ είκοσι επτά μαθητές με τέσσερις συνοδούς καθηγητές φθάνουμε στη Μακρινίτσα. Και η διαδρομή ξεκινά.

Μονοπάτι Μακρινίτσα – Σταγιάτες:  έχει ανοιχτεί μετά από πολλά χρόνια αχρηστίας από το σύλλογο ¨Πάνας ¨ και κατοίκους των Σταγιατών οι οποίοι έχτισαν το ξύλινο γεφύρι που περνά το ρέμα και μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη σ΄ αυτή τη θέση, που δίνει την ευκαιρία στον περιπατητή να διαβάσει επί τόπου ή να επιστρέψει ξανά για να γυρίσει το βιβλίο στη θέση του , όταν τελειώσει την ανάγνωσή του. Οι μαθητές δώρισαν ένα δικό τους βιβλίο γράφοντας χρονολογική υπενθύμιση.

Στις Σταγιάτες μας υποδέχθηκαν  μέλη της ομάδας «Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης» και  παρουσίασε  video  από την κατασκευή του ξύλινου γεφυριού. Το φετινό, άλλωστε,  θέμα των περιβαλλοντικών ομάδων  του σχολείου μας είναι τα ποτάμια και τα γεφύρια τους.

Αφού χαλαρώσαμε και ξεκουραστήκαμε στην πλατεία, συνεχίσαμε κατεβαίνοντας ξανά στο ρέμα στη θέση  «ταμπάκικα» απέναντι από την Κουκουράβα στο ύψος του «Πύργου του Νάνου».  Εδώ υπάρχει γεφύρι πέτρινο, δίτοξο.  Επόμενη στάση το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου με τον ωραίο περίβολο και την κρύα βρύση. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε και επισκεπτόμαστε το εκκλησάκι του  Αγίου Νικολάκη, που είναι χτισμένο στη βάση του βράχου.

Άλλα δυο γεφύρια πέτρινα συναντήσαμε πλησιάζοντας στον Άγιο Ονούφριο και από εκεί φθάσαμε στο τέρμα,  στις Αηδονοφωλιές, κουρασμένοι, αλλά πλούσιοι από το ταξίδι.

 

Ήταν μια δράση που αποδεικνύει έμπρακτα το άνοιγμα του σχολείου μας στην κοινωνία εντός και εκτός ωρών διδασκαλίας και υποστηρίζει τις σύγχρονες παιδαγωγικές απόψεις της βιωματικότητας και της αειφορίας.  Αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και δημιούργησε αξέχαστες αναμνήσεις.

Το σύγχρονο σχολείο οφείλει να λειτουργεί πέρα από το αυτονόητο και να δημιουργεί ευκαιρίες και εμπειρίες, να είναι δημιουργικό και εξωστρεφές, όπως πιστεύουμε η Διεύθυνση και οι διδάσκοντες καθηγητές του    1ο Γυμνάσιο Βόλου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μοιράσου το άρθρο: