Στη φυλακή ιερέας για ασέλγεια σε ανήλικη
20 Μαρ 2019
Σε ένα μήνα ανάδοχος από την Περιφέρεια για τις μετρήσεις βαρέων μετάλλων στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ
20 Μαρ 2019

Καταγγελίες για παρουσία αστυνομίας σε υπό κατάληψη σχολείο και προσαγωγή μαθητών

Μοιράσου το άρθρο:

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, το ΤΣ της ΚΝΕ Καρδίτσας, και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την παρουσία αστυνομίας τη Δευτέρα, στο υπό κατάληψη 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας και την προσαγωγή μαθητών, κάνοντας λόγο για τρομοκρατία, εκφοβισμό και προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων.
Αναλυτικότερα, οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών:
«Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας σε υπό κατάληψη σχολείο της πόλης μας και την προσαγωγή τριών μαθητών στο αστυνομικό τμήμα.
Η τρομοκράτηση των μαθητών, η καταστολή και η ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων τους δεν πρέπει να περάσει.
Ο αγώνας των μαθητών ενάντια στα νέα μέτρα για το Λύκειο είναι δίκαιος αγώνας, που υπερασπίζει το καθολικό δικαίωμα της νεολαίας στις σπουδές.
Σ’ αυτό τον αγώνα, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς πρέπει να είναι παρόντες. Αρνούμενοι το ρόλο του παιδονόμου, βάζοντας τέλος στη σιωπή και την αδράνεια, είναι ανάγκη να συγκροτηθεί μέτωπο εκπαιδευτικών- μαθητών-γονιών για να μη μετατραπεί το λύκειο σε χώρο “αφιλόξενο” για την πλειοψηφία της νεολαίας. ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ. ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ -ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ.

Τ.Σ ΚΝΕ Καρδίτσας
«Την Δευτέρα, 18 Μαρτίου, όταν χιλιάδες μαθητές διαδήλωναν σε όλη τη χώρα ενάντια στο νομοσχέδιο που φτιάχνει ένα σχολείο ακόμα χειρότερο, ακόμα πιο εξοντωτικό, επέλεξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τρομοκρατήσει τους μαθητές που αγωνίζονται.
Η παρουσία της αστυνομίας στην κατάληψη του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας με σκοπό τον εκφοβισμό των μαθητών και οι συστάσεις στους γονείς τους είναι καταδικαστέο και απαράδεκτο γεγονός. Την ευθύνη έχει η κυβέρνηση και το Υπουργείο που έχουν εξαπολύσει μια «καμπάνια» συκοφαντίας και αυταρχισμού ενάντια στους αγώνες των μαθητών, στις συλλογικές τους αποφάσεις.
Οι μαθητές με τους αγώνες τους – και στο παρελθόν και φέτος – έχουν αποδείξει πως δεν παραιτούνται από το δίκαιο αίτημά τους για ένα σχολείο που “θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει”. Δεν κάνουν πίσω μπροστά στην τρομοκρατία της κυβέρνησης!
Οι μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, με όλο τον λαό και τους φορείς της πόλης, μπορούν να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες, να διεκδικήσουν το σχολείο που έχουν πραγματικά ανάγκη. Μπορούν να «κάψουν τα σενάρια» που φτιάχνουν για τους νέους οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και όσοι τη στηρίζουν».

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Καρδίτσας
«Μπροστά στις νέες εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην εκπαίδευση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΕ επιβάλλουν στον χώρο της παιδείας αντιδραστική μεταβολή , οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους με καταλήψεις πορείες και συγκεντρώσεις σπάνε τη κινηματική σιωπή και βάζουν με όρους μαζικούς τα αιτήματα τους, για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών τους , για μαθητική ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες.
Μαθητές της πόλης μας ακολούθησαν τον δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους.
Σε ένα υπό κατάληψη σχολείο της πόλης μας (4ο ΓΕΛ) στις 18/3/2019 ,μέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων η αστυνομία με το πρόσχημα δολιοφθορών μπήκε στο χώρο του σχολείου πίεσε τους μαθητές που βρίσκονταν στο χώρο να ανοίξουν το σχολείο και στο τέλος τους πήραν στο αστυνομικό τμήμα., δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το Λύκειο συμμετείχε στις διαδηλώσεις στην πόλη .
H ενέργεια αυτή της αστυνομίας έρχεται να επιβεβαιώσει το κυνήγι κάθε μαθητή – γονιού και εκπαιδευτικού που αμφισβητεί τις «επιταγές» του νέου σχολείου. Ας είναι καλά κάποιοι «πρόθυμοι» διευθυντές ή «αγανακτισμένοι» γονείς.
Η συγκεκριμένη κίνηση της αστυνομίας δεν «κατέβηκε από τον ουρανό», αλλά αντιθέτως εξυπηρετεί το τρέχον κυβερνητικό σχέδιο. Ένα σχέδιο που εκτός του ότι για ακόμη μια φορά βάζει στο στόχαστρο την παιδεία δεν διστάζει να στέλνει την αστυνομία στα σχολεία, αναβιώνοντας τις πιο μαύρες εποχές του αστυνομικού κράτους. Είναι προφανές πως η κυβέρνηση και η αστυνομία θέλουν να μετατρέψουν τα σχολεία σε τόπους χειραγώγησης, ελέγχου και τρομοκράτησης των μαθητών, ώστε να καταπνίξουν την παραμικρή εστία αντίστασης.
Απέναντι σε αυτό τον αυταρχισμό και την καταστολή το κίνημα πρέπει να απαντήσει αλληλέγγυα μαζικά και δυναμικά. Όλοι οι μαθητές ,εκπαιδευτικοί , γονείς και οι συλλογικότητες τους πρέπει να χτίσουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις πολιτικές, που πέραν της υποβάθμισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης επιδιώκουν και την αστυνομοκρατία μέσα στα σχολεία.
Η απάντηση στην κυβέρνηση και στους ένστολους προστάτες της πρέπει να είναι άμεση, μαζική και δυναμική
ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ Της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ THΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Μοιράσου το άρθρο: