Οι «Ποταμοερευνητές» του 1ου Γυμνασίου Βόλου σε νέες περιπέτειες
20 Μαρ 2019
Μια πετονιά, αιτία ματαίωσης του δρομολογίου του «ΕΡΑΤΩ»
21 Μαρ 2019

Γιατροί Αχιλλοπούλειου: Καταρρέει το δημόσιο σύστημα Υγείας-Ζητούν άμεσες ενέργειες

Μοιράσου το άρθρο:

Τα προβλήματα που διαπιστώνονται την κάλυψη των προγραμμάτων 24ωρης κάλυψης διαφόρων τμημάτων του Νοσοκομείου αλλά και τις ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τους άμεσους κινδύνους που μπορεί να δημιουργηθούν για την ζωή των πολιτών επισημαίνουν σε ανοιχτή επιστολή τους οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας, μετά τη γενική τους συνέλευση.

Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων

“Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από όταν σας κοινοποιήσαμε την προηγούμενη ενημερωτική επιστολή που αφορούσε στις ελλείψεις σε προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας.

Δεν έχουμε σκοπό να μακρηγορήσουμε:

1. Πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρών πριν η λειτουργία του Νοσοκομείου γίνει επικίνδυνη για τους νοσηλευόμενους.

2. Οι ελλείψεις σε προσωπικό αυξάνονται, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ιατροί συνταξιοδοτούνται, ενώ νέοι ιατροί μετακινούνται σε μόνιμες ή άλλες θέσεις σε άλλα Νοσοκομεία. Έτσι χάνουμε ένα νευροχειρουργό, μία παιδίατρο και ένα αν όχι δύο παθολόγους, μία νεφρολόγο, κλπ., όλοι τους νέοι επιστήμονες.  Πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα τουλάχιστον 15 θέσεις ιατρών για το Νοσοκομείο και ακόμη 15 για τα Κέντρα Υγείας!  Μέχρι την πρόσληψη μόνιμων ιατρών, πρέπει να προκυρηχθούν και νέες θέσεις επικουρικών ιατρών.

3. Δεν φτάνει που αναγκαζόμαστε να εφημερεύουμε και να καλύπτουμε εξαντλητικά προγράμματα, κάποιοι από εμάς κάνοντας 10 ή ακόμη και 11 εφημερίες το μήνα, τώρα μας λέτε ότι δεν θα τις πληρωθούμε όλες. Αυτό το δικαιολογείτε λέγοντας ότι ξεπερνούν το αυθαίρετο όριο του 9% για τις υπερβάλλουσες εφημερίες. Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει…! ! !

4. Επιτέλους σταματήστε να ζείτε και να σκέφτεστε με βάση το Αθηνοκεντρικό Κράτος. Το Νοσοκομείου και τα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας λειτουργούν χάρη στην αυταπάρνηση του προσωπικού τους. Το κάνουν αψηφώντας τις όποιες δυσκολίες. Οφείλετε να τα υποστηρίξετε.

5. Δεν είναι δυνατόν τα αποδυναμωμένα Κέντρα Υγείας να σηκώνουν συνεχώς το βάρος της κάλυψης διαφόρων Κλινικών του Νοσοκομείου.

6. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην δούμε και εκείνη τη στιγμή, όπου θα υπάρχουν νευραλγικά Τμήματα στα οποία θα εφημερεύει ένας ειδικευόμενος μόνος του, ενώ ο εξουθενωμένος πια ειδικός θα είναι στο σπίτι του σε εφημερία ετοιμότητας και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς θα είναι στο έλεος του Θεού, της τύχης τους και της εγκληματικής αδιαφορίας κάποιων.

Οι ελλείψεις των Κλινικών του Νοσοκομείου σας είναι γνωστές, οι ελλείψεις των Κέντρων Υγείας επίσης. Τι περιμένετε ; ; ; Δικαίωμα στην υγεία έχουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας μας.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, πριν να είναι αργά»

Μοιράσου το άρθρο: